Επαγγελματίες Θεσσαλίας, Συνεντεύξεις

Εύη Δανιλούλη: Η φροντίδα του δέρματός μας είναι φροντίδα όχι μόνο ομορφιάς αλλά και υγείας

Η Πρόεδρος της Ένωσης Αισθητικών Θεσσαλίας Εύη Δανιλούλη παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη για τις αναγνώστριες του «Θεσσαλών Ομορφιά».

  1. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρισα. Είμαι πτυχιούχος αισθητικός της σχολής αισθητικής του ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι ως αισθητικός από την αποφοίτηση μου μέχρι σήμερα, τα πρώτα χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος και από το 2007 σε δικό μου εργαστήριο αισθητικής στην οδό Κούμα στη Λάρισα. Η ενασχόλησή μου με την ΕΔΕΑΘ ξεκίνησε το 2014 με την εκλογή μου στο Δ.Σ. του συλλόγου και στη θέση  της αντιπροέδρου. Στις εκλογές του 2017 οι συνάδελφοι με τίμησαν ξανά εκλέγοντας με πρόεδρο. Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά.

  1. Πώς είναι να βρίσκεστε στο τιμόνι ενός τόσο ενδιαφέροντος κλάδου;

Η παρουσία μου ως πρόεδρος της ΕΔΕΑΘ είναι αποτέλεσμα της επιλογής των συναδέλφων μου. Η δική τους ψήφος και η δική τους εμπιστοσύνη σε μένα, με τοποθέτησε σε αυτή τη θέση. Για μένα είναι μεγάλη τιμή, ευθύνη και χαρά. Είναι επίσης αγώνας και προσπάθεια για προσφορά.

  1. Για ποιους λόγους πιστεύετε πως μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με τον τομέα της αισθητικής; Είναι κερδοφόρο επάγγελμα;

Η αισθητική είναι ένα επάγγελμα της ελεύθερης αγοράς και έχει όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. Είναι όμως ένα επάγγελμα που με αγάπη και δουλειά προσφέρει αξιοπρέπεια σε αυτόν που το ασκεί.

 

4.Υπάρχουν νέες τεχνολογίες και θεραπείες που εφαρμόζετε στον τομέα σας;

Η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης της κοσμετολογίας είναι βασικός κορμός στην αισθητική. Το επάγγελμά μας ακολουθεί και εξελίσσεται διαρκώς.

  1. Με τη βοήθεια της ιατρικής τεχνολογίας, υπάρχουν μόνιμα αποτελέσματα στις θεραπείες που εφαρμόζετε;

Τα αποτελέσματα των θεραπειών στο ινστιτούτο θα ήταν μόνιμα αν μπορούσαμε να σταματήσουμε τον χρόνο να κυλά (για την αντιγήρανση). Μόνιμα αποτελέσματα προσφέρουμε, όμως, στο κομμάτι της αποτρίχωσης.

  1. Με βάση την εμπειρία σας, οι γυναίκες της Θεσσαλίας ασχολούνται με τον εαυτό τους; Από ποια ηλικία ξεκινούν;

Τις τελευταίες δεκαετίες οι γυναίκες της Θεσσαλίας, όλο και πιο πολλές, ασχολούνται με τη φροντίδα του προσώπου και του σώματός τους. Η ηλικία είναι υποκειμενικό για την κάθε γυναίκα αλλά σίγουρα όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις.

  1. Τι συμβουλή θα δίνατε σε όλες τις γυναίκες και αναγνώστριές μας; Κάθε πότε θα προτείνατε να επισκέπτονται την αισθητικό τους;

Θα συμβούλευα τις γυναίκες της Θεσσαλίας να αγαπάνε και να προσέχουν τον εαυτό τους. Κάθε φορά που διαπιστώνουν κάτι που δεν τους αρέσει ,καλό θα ήταν να πηγαίνουν στην αισθητικό. Η φροντίδα της υγείας του δέρματός μας είναι φροντίδα όχι μόνο ομορφιάς αλλά και υγείας.

  1. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις προκειμένου να γίνει κάποιος μέλος του συλλόγου σας; Με ποιο τρόπο τους στηρίζετε;

Η ΕΔΕΑΘ (www.edeath.gr) απευθύνεται και αποτελείται από αισθητικούς πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατόχους άδειας άσκησης επαγγέλματος. Η ένωσή μας παρέχει σταθερά νομική υποστήριξη, εκπαίδευση σε θέματα αισθητικής και Marketing και πολλές δράσεις που προβάλλουν και στηρίζουν το επάγγελμα και τον επαγγελματία (ετήσιο συνέδριο, οργάνωση κινήσεων προβολής και υποστήριξης).

Συνέντευξη: Ιφιγένεια Γιαννοπούλου