Τα πιο σημαντικά και δύσκολα στη διαχείρισή τους προβλήματα που συναντάμε στο μακιγιάζ είναι συνήθως αυτά που έχουν να κάνουν με την υγεία της επιδερμίδας μας. Γι’ αυτό άλλωστε είναι απαραίτητο να την περιποιούμαστε κατάλληλα ώστε να είναι λεία, χωρίς ατέλειες και το μακιγιάζ μας να απλώνεται τέλεια. Ωστόσο, επειδή τα προβλήματα στο δέρμα δε παύουν να υπάρχουν, σήμερα αναλύουμετα πιο συχνά που είναι οι μαύροι κύκλοι, τα ξηρά σημεία και η λιπαρότητα και σου αποκαλύπτουμε τις λύσεις για να τα καλύψεις με μακιγιάζ χωρίς να αναδεικνύονται περαιτέρω:

#Make up problem no.1

Οι μαύροι κύκλοι λοιπόν, είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που συναντάμε στο μακιγιάζ, σήμερα όμως αυτή η ιστορία θα τελειώσει! Η λύση στο να καλύπτεις τέλεια τους μαύρους κύκλους, είναι να τοποθετήσεις πρώτα ένα concealer με πορτοκαλί υπότονους που εξαλείφει το γκρίζο εφέ κάτω από τα μάτια και ύστερα να τοποθετήσεις αυτό που φωτίζει την περιοχή.

#Make up problem no.2

Θα περάσουμε στα ξηρά σημεία που τόσο μας ταλαιπωρούν. Ο σωστός τρόπος για να τα καλύψεις με μακιγιάζ είναι ένας. Ξέχασε το foundation με ματ υφή, καθώς ξηραίνει ακόμη περισσότερο αυτές τις περιοχές και προτίμησε ένα με ενυδατική δράση ώστε να διατηρεί την υγρασία που χρειάζεται και να μην δείχνουν ακόμη πιο ξηρά.

 

#Make up problem no.3

Έχεις κι εσύ λιπαρή επιδερμίδα και θέλεις να μάθεις πως να εξαφανίσεις τη λιπαρότητα με τη δύναμη του μακιγιάζ; Τα βήματα είναι απλά. Αρχικά, θα πρέπει τα προϊόντα περιποίησης του προσώπου σου να είναι ιδανικά για τον τύπο της επιδερμίδας σου, το ίδιο και τα προϊόντα μακιγιάζ. Προτίμησε λοιπόν, foundation που δεν περιέχει έλαια και έχει ματ αποτέλεσμα. Επίσης, χρήσιμη θα σου φανεί και η πούδρα που απορροφά την λιπαρότητα!

Πηγή:marieclaire.gr