Πρόσωπο

Είσαι σίγουρη ότι βάζεις σωστά την κρέμα ματιών σου;

Η κρέμα ματιών είναι το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από κανένα νεσεσέρ. Ξεκινάς από πολύ νωρίς, γύρω στα 20 και είναι το προϊόν που θα φοράς για μια ζωή. Έχεις σκεφτεί, όμως, ότι ο τρόπος εφαρμογής της κρέμας ματιών παίζει μεγάλο ρόλο στην απόδοση της;

Η ιδανική ποσότητα είναι όση ένα κόκκος αυτό που αλλάζει από γυναίκα σε γυναίκα, και πιο συγκεκριμένα από τις ανάγκες της, είναι ο τρόπος εφαρμογής:

Αν η κρέμα έχει πυκνή σύνθεση (π.χ. balm) , τρίψε τη ελαφρά ανάμεσα στα δάχτυλα σου πριν την απλώσεις. Με την κίνηση αυτή το προϊόν θερμαίνεται και «αραιώνει» η υφή του κάνοντας την εφαρμογή στην επιδερμίδα πολύ πιο εύκολη.

Αν η υφή είναι κανονική άφησε κουκίδες κρέμας μέσα στο κάτω βλέφαρο και τον οφθαλμικό κόγχο –τα οστά κάτω από το μάτι που ξεκινούν από τη μύτη ως την άκρη των ζυγωματικών. Άπλωσε με μικρά «χτυπηματάκια» του δείκτη στην περιοχή.

Αν η υφή είναι λεπτόρρευστη άπλωσε τη χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση τον παράμεσο , το δάχτυλο που έχει τη μικρότερη μυϊκή δύναμη. Η πίεση διευκολύνει τη διείσδυση της κρέμας, είναι μια κίνηση πολύ ηπιότερη από το τρίψιμο-το οποίο επιταχύνει τον σχηματισμό ρυτίδων-.

Πηγή: fthis.gr