Διατροφή, Ομορφιά

Το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού είναι σύμμαχος ομορφιάς!

Το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού, το ιδανικό σνακ για την παραλία αλλά και οι ευεργετικές ιδιότητες κάνουν το καρπούζι να είναι το must have του καλοκαιριού! To ζουμερό αυτό φρούτο φαίνεται πως δεν έχει μόνο την ιδιότητα να μας δροσίζει, αλλά διαθέτει και πολλές ευεργετικές beauty ιδιότητες που μας κάνουν να θέλουμε να το εντάξουμε στην ρουτίνα ομορφιάς μας αμέσως.

Οι ιδιότητες του καρπουζιού και πώς μπορείς να το εντάξεις στην ρουτίνα ομορφιάς σου

Ενυδατώνει τα μαλλιά

Το λάδι καρπουζιού είναι ένα ελαφρύ λάδι το οποίο βοηθά στην ενυδάτωση και λειτουργεί πολύ καλά στα μαλλιά σου. Οπότε, αν βαρέθηκες το coconut oil, σου βρήκαμε μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Σκέψου μόνο πόσο ωραία θα μυρίζουν τα μαλλιά σου!

 Φυσικό Τoner

Το καρπούζι περιέχει μια φυσική ουσία που συμβάλλει στη συρρίκνωση των ιστών του σώματος. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το καρπούζι είναι ένα φυσικό toner που μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση του δέρματος.

H φλούδα καρπουζιού προσφέρει ενυδάτωση

Την επόμενη φορά που θα φας καρπούζι σκέψου δύο φορές πριν πετάξεις την φλούδα του. Η φλούδα του καρπουζιού μπορεί να ενυδατώσει και να ηρεμήσει περιοχές όπου το δέρμα είναι ταλαιπωρημένο και ευαίσθητο. Μπορεί να μειώσει την ερυθρότητα, οποιαδήποτε φλεγμονή, ακόμη και να επιταχύνει τη διαδικασία κυτταρικού κύκλου αν έχεις κτυπήσει κάπου. Σύμφωνα με την ιστορία, οι κορεατικές γιαγιάδες έτριβαν τα καρπούζια σε ηλιακά εγκαύματα, εξανθήματα ή ερεθισμένο δέρμα για να τα καταπραΰνουν και να βοηθήσουν να αναρρώσει καλύτερα.

Οι σπόροι εμποδίζουν τον ερεθισμό και ενισχύουν το κολλαγόνο

Oι σπόροι του καρπουζιού όπως και πολλοί άλλοι σπόροι έχουν πρωτεΐνη και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Έχουν λιπαρά οξέα που βοηθούν στο να διατηρείται η υγρασία που αρμόζει στο δέρμα για να είναι λείο. Εάν το πρόσωπό σου εμφανίζει σημάδια φθοράς, κηλίδες ή spots από τον ήλιο τότε το καρπούζι θα βοηθήσει στο να ηρεμήσουν και να μην φαίνονται τόσο έντονα. Οι βιταμίνες Α και C που βρίσκονται στο καρπούζι μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του χαλασμένου δέρματος μετά την έκθεση στον ήλιο, τον άνεμο ή ακόμα και στο άγχος. Η βιταμίνη Ε, που έχει το φρούτο μπορεί να συμπληρώσει τις λεπτές γραμμές και να βοηθήσει να εξουδετερώσει τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών (όπως τα ηλιακά εγκαύματα). Το καρπούζι έχει επίσης βιταμίνης Ε, που είναι αναζωογονητικό αντιοξειδωτικό για το δέρμα.

Αν έχεις λιπαρό δέρμα καρπούζι is the answer

Οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν το έλαιο που μπορεί να είναι ενοχλητικό για τη διατήρηση της επιδερμίδας καθαρή και είναι υπεύθυνοι για το λιπαρό δέρμα. Το καρπούζι είναι γεμάτο με βιταμίνη Α, μειώνοντας το μέγεθος του πόρου του δέρματος και την ποσότητα του ελαίου που μαζεύουν οι σμηγματογόνοι αδένες σας. Για αυτό και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής.

Πηγή: missbloom.gr