Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που προτιμούν να πηγαίνουν διακοπές τον Ιούλιο για να γλιτώσουν την πολυκοσμία και τις εξωφρενικά υψηλές τιμές στα νησιά τoν Αύγουστο, τότε αυτό σημαίνει δύο πράγματα: 1. Πιθανόν έχετε ήδη επιστρέψει στην καθημερινότητά στην πόλη και 2. Έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με δύο απορίες: «Με τι κουράγιο θα επιστρέψω στο γραφείο τη Δευτέρα;» και -κυριότερο-  «Πώς θα διατηρήσω το σοκολατένιο μαύρισμα που απέκτησα στο νησί;».

Για το πρώτο δυστυχώς και εγώ ακόμα ψάχνω την απάντηση. Για το δεύτερο όμως ξέρω όλα τα μυστικά:

1. Επιλέξτε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν
Μετά τις διακοπές, τότε που πασχίζω να διατηρήσω την ανεμελιά αλλά και το μαύρισμα των διακοπών, αντικαθιστώ το κλασικό μου scrub με ένα πιο ήπιο και μειώνω τις φορές που το χρησιμοποιώ. Ο λόγος; Προς μεγάλη μου λύπηση, μαζί με τα νεκρά κύτταρα απομακρύνουμε και το μαύρισμα!

2. Νερό και πάλι νερό
Η ενυδάτωση είναι το Ά και το Ω εάν θέλετε να μαυρίσετε και έπειτα να διατηρήσετε αναλλοίωτο το μαύρισμά σας. Όσο η επιδερμίδα σας είναι υγιής και ενυδατωμένη, τόσο το χρώμα θα κρατάει περισσότερο. Plus θα είναι σούπερ απαλό και μεταξένιο! Γι’ αυτό μην ξεχνάτε να πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε μέσα στη μέρα, καθώς και να τρώτε σούπερ ενυδατικά φρούτα και λαχανικά.

3. Δώστε βάση στη διατροφή σας
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει αποδειχθεί πως υπάρχουν τροφές που διεγείρουν την έκκριση μελανίνης, υπάρχουν όμως τροφές που μας προσφέρουν πολύτιμες ουσίες, οι οποίες λειτουργούν επικουρικά, φροντίζοντας τόσο το μαύρισμα όσο και την καλή εικόνα της επιδερμίδας. Οι κρυμμένοι «θησαυροί» των τροφών, ακούν στον όνομα βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C, σελήνιο, ψευδάργυρος και φυσικά τα καροτονοειδή: β-καροτίνη (που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α), λυκοπένιο και λουτεΐνη. Τα βρίσκουμε σε αφθονία σε τροφές όπως τα καρότα, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, το πεπόνι, το μαρούλι, τις ντομάτες, το καρπούζι και το σπανάκι.

4. Η ενυδάτωση είναι το παν
Όπως είπαμε και παραπάνω, η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι εξαιρετικά σημαντική. Θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας περιποίησής μας όλο το χρόνο, πόσω μάλλον μετά το καλοκαίρι που θέλουμε να επιμηκύνουμε το χρόνο ζωής του μαυρίσματός μας. Επιλέξτε λοιπόν ενυδατικές κρέμες με πλούσια υφή για βαθιά ενυδάτωση και προϊόντα after sun τόσο για το σώμα, όσο και για το πρόσωπο.

Πηγή: marieclaire.gr