Διατροφή

11 συμβουλές διατροφής από τη Μαρία Μενούνος

Η Μαρία Μενούνος αποκαλύπτει τα τρικ διατροφής της από το βιβλίο της The Every Girl’s Guide το Diet and Fitness.

«Ίσως δεν μπορείς να συρρικνώσεις το στομάχι σου, μπορείς όμως να συρρικνώσεις την όρεξή σου Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως αν τρώνε λιγότερο για μια μεγάλη χρονική περίοδο θα “κλείσει” το στομάχι τους και έτσι θα χρειάζονται λιγότερο φαγητό. Οι ειδικοί διατείνονται όμως ότι δεν μπορεί να “κλείσει” το στομάχι σου τρώγοντας λιγότερο. Το στομάχι διαστέλλεται όταν μπαίνει μέσα του τροφή και μετά την πέψη της επιστρέφει στο φυσιολογικό του μέγεθος. Ωστόσο, όταν τρως λιγότερο υπάρχει κάτι που αποδεδειγμένα συρρικνώνεται: η όρεξή σου. Και με μικρότερη όρεξη, είναι πιθανό να τρως έτσι κι αλλιώς λιγότερο».

Δες τα καλύτερα tips της Maria Menounos για τη διατροφή σου:

1. Απόφυγε τις πρόχειρες και επεξεργασμένες τροφές

Τρώγε αληθινές, όσο το δυνατό λιγότερο κατεργασμένες τροφές όσο πιο συχνά γίνεται.

2. Μην έχεις στο σπίτι σου πρόχειρα σνακ και λιπαρές τροφές

Δεν τα βλέπεις, δεν τα λιγουρεύεσαι.

3. Απόφυγε να τρως μετά τις 7 το βράδυ

Πιες νερό, βρες κάτι να σε κρατήσει απασχολημένη ή πέσε για ύπνο. Αν είναι απαραίτητο, φάε ένα μήλο, σέλερι ή καρότα.

4. Μαγείρεψε μόνη σου τα γεύματά σου

Αυτό σου δίνει τον απόλυτο έλεγχο στα συστατικά και τις θερμίδες.

5. Ετοίμασε ταπεράκι για τη δουλειά

Σου προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο και σε βοηθάει να αποφύγεις τους πειρασμούς. Μπορείς να φας στο γραφείο σου ώστε να είσαι ελεύθερη την ώρα του φαγητού για να βγεις να περπατήσεις το τετράγωνο ή ακόμη και για μια γρήγορη επίσκεψη στο γυμναστήριο (λέμε τώρα!).

6. Μείωσε τις εξόδους για φαγητό

Είναι απλά περισσότεροι πειρασμοί και πίεση. Προσπάθησε να οργανώνεις ή να συμμετέχεις σε κοινωνικές περιστάσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν φαγητό μέχρι να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να το χειριστείς.

7. Αγόρασε ένα δυνατό μπλέντερ

Εγώ χρησιμοποιώ συνέχεια το δικό μου για να φτιάχνω υγιεινά shakes και σάλτσες για σαλάτες. Είναι γρήγορο, δεν πιάνει πολύ χώρο και καθαρίζεται εύκολα – είναι ένας βολικός σύμμαχος στην κουζίνα για να χάσεις βάρος.

8. Φτιάχνε δικά σου dressing για τις σαλάτες σου

Μου αρέσει να αναμιγνύω λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στο μπλέντερ μου. Άλλος αγαπημένος μου συνδυασμός είναι ξύδι, ελαιόλαδο, βασιλικός, ρίγανη και δεντρολίβανο. Τα σπιτικά dressing σαλάτας είναι φρέσκα, με λίγες θερμίδες και πεντανόστιμα!

9. Μείωσε την επεξεργασμένη ζάχαρη

Οι ερευνητές γνωρίζουν σήμερα πως η διατροφή και η νόηση σχετίζονται στενά – τι πιο σημαντικό από την υγεία του εγκεφάλου μας; Κάποια μέρα η ζάχαρη θα καταταχθεί στα ναρκωτικά – είναι τόσο εθιστική και τόσο βλαβερή. Απεξαρτήσου από τη ζάχαρη – και θα έχεις μόνο οφέλη.

10. Κατάψυξε τα φρούτα σου

Δοκίμασε να καταψύξεις μπανάνες, berries, μάνγκο και πειραματίσου με άλλα ζουμερά και μαλακά φρούτα. Χρειάζεται περισσότερη ώρα για να φας ένα κατεψυγμένο φρούτο και σου μοιάζει περισσότερο με γλυκό.

11. Πλύνε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα φας – όχι νωρίτερα

Παλιά έπλενα τα μαναβικά αμέσως μόλις τα έφερνα στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως η υγρασία που έμενε επάνω τους τα έκανε να χαλάνε συντομότερα. Αφού αγοράσεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου, είναι καλύτερο να τα βάλεις απλά στο ψυγείο και να πλένεις μόνο ό,τι είναι να καταναλώσεις κάθε φορά.

Πηγή: shape.gr