Πρόσωπο

Τι χρειάζεται το πρόσωπο σου αυτή την εποχή

Με την επάνοδό σου στις υποχρεώσεις σου μετά τις διακοπές, το δέρμα σου χρειάζεται φροντίδα γιατί πιθανόν να έχει παραμεληθεί και κακοποιηθεί από την έκθεση στον ήλιο. Η λύση είναι η ενυδάτωση.

Η διαδικασία της ενυδάτωσης ξεκινά με έναν απλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ), για να απομακρυνθούν οι ρύποι της ατμόσφαιρας ή το μακιγιάζ. Ακολουθεί το peeling, δηλαδή η απολέπιση του δέματος, που βοηθά να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται ακόμη πιο εύκολο να διεισδύσουν στο δέρμα τα ενυδατικά συστατικά και οι πολυβιταμίνες, που θα εφαρμοσθούν στην πορεία.

Έπειτα ο ειδικός τοποθετεί στο πρόσωπο μία ενυδατική μάσκα, ανάλογα με τον τύπο και με τις ανάγκες του δέρματος. Στη συνέχεια απλώνει μία ενυδατική κρέμα σε όλο πρόσωπο και συνεχίζει με μαλάξεις, οι οποίες προσφέρουν χαλάρωση, ενώ παράλληλα προκαλούν υπεραιμία, δηλαδή αύξηση της θερμοκρασίας του δέρματος, κάτι που, επίσης, βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων. Τέλος εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών και φυσικά αντιηλιακό, για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Πηγή: elle.gr