Συνεντεύξεις

Βιολέττα Συμεωνίδου: “Αγαπάω υπερβολικά τη δουλειά μου”

H Βιολέττα Συμεωνίδου, ιδρύτρια του Highreflexion by Violetta, μας μιλά για όλους και για όλα: πώς το πάθος της για τη μόδα έγινε εργασία, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να τα καταφέρει και φυσικά για την όμορφη οικογένεια της. Ας τη γνωρίσουμε.

Συνέντευξη: Αγγελίνα Αγγέλη

 

 

Βιογραφικό: Η Βιολέττα κατάγεται από την μαγική Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε πλέον ζει στην πόλη του Βόλου μαζί με την υπέροχη οικογένεια της.  Ξεκίνησε το Highreflexion by Violetta, όπου λανσάρει τη δικιά της σειρά ρούχων, ενώ παράλληλα κάνει φωτογραφίσεις και διαφημίσεις.

 

 

  1. Όπως η ίδια αναφέρεις, η ενασχόληση σου με τον χώρο της μόδας και της ομορφιάς γίνεται η αποκλειστική σου ενασχόληση το 2017, ενώ μέχρι πρότινος αποτελούσε κάτι πιο προσωπικό, ένα χόμπι θα μπορούσαμε να πούμε. Ποιες ήταν οι συνθήκες, οι οποίες σε ώθησαν να πάρεις την απόφαση να ασχοληθείς επαγγελματικά και να στήσεις το «Highreflexion» by Violetta;

Από παιδί αγαπούσα τη μόδα. Όπως όμως σε κάθε κλασική ελληνική οικογένεια όνειρο των γονιών είναι το παιδί τους να σπουδάσει, έτσι κι εγώ ήρθα από τη Θεσσαλονίκη στον Βόλο για να σπουδάσω νηπιαγωγός, επάγγελμα το οποίο άσκησα για πολλά χρόνια. Όταν όμως έγινα μανούλα, αποφάσισα ότι τώρα είναι η ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπώ και ερχόμενη στο Βόλο ως μόνιμη κάτοικος, αποφάσισα πως αυτή είναι η ευκαιρία μου.

 

2.  Τι σπουδές έχεις κάνει γύρω από τη μόδα; Θεωρείς πως σε βοήθησαν;

Δεν ήθελα να περιοριστώ σε αυτά που ήδη γνώριζα μέσα από το διαδίκτυο, τα περιοδικά κλπ., οπότε πήγα σε μια σχολή μόδας και style από την οποία και αποφοίτησα. Με βοήθησε πάρα πολύ ως προς το σχεδιαστικό κομμάτι και τη διαδικασία που απαιτείται από τη στιγμή που το έχεις απλώς μια εικόνα μέσα στο μυαλό σου μέχρι να φτάσεις μέσα από επιλογές υφασμάτων, πατρόν κλπ. στη συντέλεση του. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα μπορώ να γνωρίζω εξ αρχής τι είναι εφικτό να γίνει και τι όχι. Όσον αφορά δε τις επιδείξεις μόδας, αν και δεν έμαθα όσα θα ήθελα, η πρακτική μου σε κάποιες που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μου «έσπασαν τον τσαμπουκά», με την έννοια ότι βγήκα από τον ρόλο του απλού θεατή και είδα τι συμβαίνει στα παρασκήνια πίσω από το υπέροχo show που όλοι απολαμβάνουν: τρομερή ένταση και πίεση σε όλους όσους συμμετέχουν, η οποία φυσικά εξανεμίζεται στο τέλος και όλα είναι μέλι γάλα.

 

  1. Στο blog σου μπορεί κανείς να βρει συμβουλές για μια ευρεία θεματολογία πέραν της μόδας και της ομορφιάς, όπως το lifestyle και τα ταξίδια, καθώς και διαγωνισμούς σε συνεργασία με διάφορες εταιρίες, όλα με δική σου υπογραφή. Πώς τα καταφέρνεις, όντας μάλιστα και μητέρα δύο παιδιών;

Αγαπάω υπερβολικά τη δουλειά μου, στην οποία πολλές φορές παρευρίσκονται και τα παιδιά μου. Φυσικά δεν είναι εύκολο, καθώς θα υπάρξουν εντάσεις και πίεση χρόνου, αλλά προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου και τα βάζω όλα σε ένα πρόγραμμα, από το τι δουλειές επείγουν να γίνουν μέχρι τι φαγητό θα μαγειρέψω.

 

 

  1. Πόσο εύκολο ήταν να δικτυωθείς και να γίνεις αποδεκτή στον χώρο, εδράζοντας μάλιστα σε μια πόλη η οποία δεν είναι η δική σου και εκ των πραγμάτων προσφέρει λιγότερες ευκαιρίες; Πιστεύεις ότι τα social media έχουν βοηθήσει στην εκμηδένιση του προβλήματος;

Όταν ήταν να έρθω Βόλο, οι αντιδράσεις ήταν όλες του τύπου: υπέροχο μέρος, αλλά ο κόσμος θα σε φάει. Όντως, ο κόσμος κάποιες φορές είναι διαφορετικός από αυτό που έχω συνηθίσει στη Θεσσαλονίκη και λογικό είναι. Πιστεύω όμως ότι το γεγονός πως ήρθα πάλι για να μείνω με την οικογένεια μου και όχι μόνη μου όπως όταν σπούδαζα, διευκόλυνε την προσαρμογή μου. Η οικογένεια καλώς ή κακώς σου προσφέρει άλλο κύρος, γεγονός που με έκανε πιο εύκολα αποδεκτή από τον κόσμο του Βόλου. Όσον αφορά τα social media με βοήθησαν πάρα πολύ: ξεκίνησα από το Instagram και έτσι με βρήκαν και κάποιες εταιρίες να διαφημίσω τα προϊόντα τους. Πλέον εγώ είμαι αυτή που επιλέγω με ποιον θα συνεργαστώ και εννοείται φυσικά πως δε διαφημίζω ρούχα, καθώς έχω τη δική μου κολεξιόν.

 

  1. Ετοιμάζεις κάτι το επόμενο διάστημα;

Κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο θα οργανώσω ένα showroom στο κέντρο του Βόλου, όπου ο κόσμος θα μπορέσει να έρθει σε επαφή με τη δουλειά μου. Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα μέσα από τις προσωπικές μου σελίδες.

  1. Ποιες είναι οι βλέψεις και τα σχέδια σου για το μέλλον;

Πρώτος μου στόχος είναι να προγραμματίζω στο εξής τουλάχιστον ένα ταξίδι το χρόνο, διότι δεν έχω ταξιδέψει όσο θα ήθελα. Πιστεύω πως ένα ταξίδι προσφέρει πολύ παραπάνω από όσα αντιλαμβάνεται κανείς. Σε προσωπικό επίπεδο θα με βοηθούσε τόσο στη δουλειά μου ως προς την ανεύρεση νέων υλικών, την επαφή με καινούργιες ιδέες ακόμη και κουλτούρες όσο και στο καθαρά ατομικό με την έννοια της απόστασης από την καθημερινότητα και της ανανέωσης.

 

  1. Κλείνοντας, θα θέλαμε ως μια νέα και πετυχημένη μητέρα που είσαι, να μας δώσεις μερικές συμβουλές προς τις μαμάδες που σε ακολουθούν.

Πριν ακόμη γίνω μητέρα και εργαζόμουν ως νηπιαγωγός, πολλές ήταν οι μητέρες που με ρωτούσαν πως έβρισκα το κουράγιο πρωί πρωί να ντυθώ ωραία και να είμαι εν γένει περιποιημένη, βρίσκοντας παρηγοριά στο γεγονός ότι δεν είχα ακόμη παιδιά και αυτό θα άλλαζε με τον ερχομό τους. Σήμερα, όντας μητέρα δύο παιδιών και εργαζόμενη, ακόμη βρίσκω τον χρόνο. Οπότε τις συμβουλεύω να μην παραμελούν τον εαυτό τους και να εγκλωβίζονται στον ρόλο της μητέρας, διότι πέρα από αυτό είναι και γυναίκες με ανάγκες. Και αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι όταν περιποιούνται τον εαυτό τους, δεν θα το κάνουν για κανέναν άλλο παρά για τις ίδιες, ώστε πρώτα απ’ όλα να νιώθουν αυτές όμορφα με τον εαυτό τους, κάτι το οποίο θα γίνει αισθητό και στον περίγυρο τους. Ως αποτέλεσμα, θα δουν την ψυχολογία τους να ανεβαίνει και θα έχουν περισσότερη ενέργεια να τα φέρουν όλα εις πέρας.