Μόδα

7 fashion trends από την εβδομάδα μόδας στο Παρίσι

Η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι σηματοδοτεί το τέλος των shows της εκάστοτε σεζόν και δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα για τις τάσεις. Για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2020, η ζωηρή εκδοχή της μόδας των 70s, η εύθραυστη δαντέλα και η ανάδειξη του πιο θηλυκού αξεσουάρ, του στηθόδεσμου, είναι μόνο κάποια από τα trends που θα πρωταγωνιστήσουν. Δείτε τις top τάσεις της σεζόν!

Η πολυτέλεια των 70s


Paco Rabnne, Louis Vuitton, Altuzarra
©Gorunway

To show του Nicholas Ghesquière για τον Louis Vuitton έκλεισε την εβδομάδα μόδας με ένα εντυπωσιακό φινάλε. Το χαρακτηριστικό tailoring της δεκαετίας του ’70 σε συνδυασμό με φουτουριστικές λεπτομέρειες συνέθεσε μια συλλογή γεμάτη εκτυφλωτικό χρώμα και ρετρό σιλουέτες τόνους. Τα pop floral και μια παιχνιδιάρικη χρωματική παλέτα (Paco Rabanne) χαρίζουν ένα αίσθημα αισιοδοξία για την αρχή μιας καινούριας δεκαετίας.

Bralets


Lanvin, Loewe, Givenchy, Mugler
©Gorunway

Τα εσώρουχα που ξεπροβάλλουν μέσα από διαφάνειες, αλλά και τα bodycon της αρχής του ’90 επέστρεψαν στις πασαρέλες του Παρισιού. Αν χάσατε το show του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Mugler, Casey Cadwallader, εδώ θα ανακαλύψετε όσα πρέπει να ξέρετε: η αρχιτεκτονική ματιά του Αμερικάνου σχεδιαστή (ο οποίος έβγαλε στη πασαρέλα τη Bella Hadid με ένα αποκαλυπτικό ολόσωμο body) έβαλε ψηλά τον πήχη σε ότι αφορά το tailoring, ενώ κατάφερε να δείξει τη σύγχρονη εκδοχή των βολάν. Όμως το σημαντικότερο μήνυμα που έστειλε ο Cadwallader ήταν η αυτοπεποίθηση, κάτι που φάνηκε όταν ένα από τα μοντέλα του εμφανίστηκε με μια στενή φούστα και ένα bolero που αποκάλυπτε τον μαύρο στηθόδεσμο που φορούσε.

Βολάν και πτυχώσεις


Miu Miu, Chanel, Valentino, Balenciaga
©Gorunway

Ο οικονομολόγος Geοrge Taylor είχε μια ενδιαφέρουσα θεωρία το 1926, η οποία έλεγε πως σε εποχές οικονομικής αβεβαιότητας το μήκος της γυναικείας φούστας ανεβαίνει, ενώ όταν ο δείκτης του χρηματιστηρίου παίρνει τη κάτω βόλτα, τότε τα maxi έρχονται στη μόδα. Στη περίπτωση της σεζόν Spring/ Summer 2020 θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη του Taylor, καθώς τις πασαρέλες των Valentino, Balenciaga και Chanel κατέκλυσαν μακριές και midi φούστες και φορέματα με εντυπωσιακά βολάν και πτυχώσεις.

Η διακριτική λάμψη του μπρονζέ


Celine, Balenciaga, Rochas
©Gorunway

Ο Demna Gvasalia επέλεξε την κυκλική αίθουσα του Cité du Cinéma στο Παρίσι, όπου παρουσίασε το show SS20 του Balenciaga. Ένα μπλε σκηνικό- η μοκέτα, οι κουρτίνες και τα καθίσματα ήταν όλα ‘ντυμένα΄ στην απόχρωση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης- υποδέχθηκε τις δημιουργίες του σχεδιαστή, όπως τα oversized ανδρικά κοστούμια, τα total leather looks και τα φορέματα με τους εκκεντρικούς ώμους. Όμως το highlight ήταν ένα πληθωρικό χρυσό βραδινό φόρεμα με έναν εξίσου εκκεντρικό φιόγκο στη πλάτη.

Δέρμα παντού


Alexander McQueen, Balenciaga, Givenchy, Hermès
©Gorunway

Οι εμφανίσεις των total leather looks στις πασαρέλες της άνοιξης- καθώς και οι πιο οικολογικές εναλλακτικές τους- όλο και αυξάνονται, αποδεικνύοντας πως το δέρμα μπορεί να φορεθεί κάθε εποχή του χρόνου. Η συλλογή της Clare Waight Keller για τον Givenchy ήταν μια εκλεπτυσμένη εκδοχή βασικών κομματιών μιας γκαρνταρόμπας, συμπεριλαμβανομένου και των total leather looks. Όσο για το πως θα τα φορέσουμε τώρα: oversized πάνω από χοντρά πλεκτά.

Power Shoulders


Balmain, Mugler, Balenciaga
©Gorunway

To 80s σακάκι με τις βάτες στο οποίο επενδύσαμε πριν από δυο σεζόν αποτελεί ακόμα must-have item. Οι τονισμένοι ώμοι και τα έντονα, βασικά χρώματα είναι τα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν αυτό το vintage κομμάτι. Οι καθαρές γραμμές που είδαμε στις πασαρέλες της επόμενης άνοιξης θα πρωταγωνιστήσουν στις πιο λαμπερές εμφανίσεις της σεζόν.

Δαντέλα


Alexander McQueen, Loewe, Isabel Marant
©Gorunway

Μια από τις πιο δυναμικές τάσεις της άνοιξης είναι αυτή της crochet δαντέλας. Στον Loewe, ο Jonathan Anderson την παρουσίασε στη μορφή ενός συνόλου φορέματος- παντελονιού, ενώ στην Isabel Marant την είδαμε στην εκδοχή του μοντέρνου bohemian στυλ.

Πηγή: vogue.gr