Μαλλιά, Υγεία

Οι top 3 βιταμίνες για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Μήπως το φθινόπωρο πέρα από βροχές και πτώση της θερμοκρασίας έφερε και… μια “αναταραχή” στα μαλλιά σας;

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι πολύ κοινό φαινόμενο κατά την αλλαγή των εποχών τα μαλλιά μας να μην είναι όπως συνήθως… τριχόπτωση, θαμπάδα, ξηρότητα ή σπάσιμο της τρίχας μας βασανίζουν συνήθως τέτοιες περιόδους με αποτέλεσμα να αναζητούμε λύσεις σε προϊόντα και μάσκες, στην προσπάθεια μας να περιορίσουμε τα συμπτώματα αυτά.

Ωστόσο, όλα αυτά μόνο επιφανειακά λύνουν το πρόβλημα…. Η σωστή αντιμετώπιση πρέπει να γίνει με τη λήψη σωστών βιταμινών, οι οποίες θα δυναμώσουν τις τρίχες από τη ρίζα τους και θα προσδώσουν ξανά στα μαλλιά μας τη χαμένη τους λάμψη και τις οποίες μπορείτε να προσλάβετε τόσο μέσω βιταμινούχων συμπληρωμάτων όσο και προσθέτοντας κάποιες τροφές στο διαιτολόγιο σας.

1. Βιοτίνη / Β7

Είναι γνωστή σαν τη σούπερ βιταμίνη μαλλιών. Βοηθάει τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα και τα αποτρέπει από την ξηρότητα και τη θαμπάδα. Τη βρίσκουμε στα αβγά, τα αμύγδαλα, το κουνουπίδι, το τυρί, τα μανιτάρια, το σπανάκι και τη γλυκοπατάτα. Bonus: Βοηθά επίσης να έχεις γερά και υγιή νύχια.

2. Βιταμίνη Ε

Όχι μόνο είναι καλή για το δέρμα, αλλά συμβάλλει στην πρόληψη της τριχόπτωσης, χάρη στην ικανότητα που διαθέτει να αυξάνει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής. Εκτός από το να την λαμβάνεις από το στόμα μέσα από βιταμίνες για μαλλιά, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις κατευθείαν στα μαλλιά σου, ενώ φυσικές πηγές της είναι το ελαιόλαδο και άλλα φυτικά έλαια, τα αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι και τα φουντούκια.

 

3. Προγεννητικές βιταμίνες

Δεν χρειάζεται να είσαι έγκυος για να δεχτείς τα οφέλη αυτών των βιταμινών! Οι συγκεκριμένες βιταμίνες είναι γεμάτες από θρεπτικά συστατικά που ευνοούν την ανάπτυξη της τρίχας. Το συμπλήρωμα βιταμινών θα πρέπει να περιλαμβάνει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη Α και Β6.

 

 

Πηγή: shape.gr