Ομορφιά, Σώμα, Υγεία

Τα οφέλη της γυμναστικής για την επιδερμίδα σου

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της γυμναστικής στο σώμα μας: ευεξία, απώλεια βάρους, καλογυμνασμένη σιλουέτα. Υπάρχει και ένα ακόμη όμως πλεονέκτημα που δύσκολα θα το φανταζόσασταν: διατηρεί υγιή και φωτεινή την επιδερμίδα

Ιδιαίτερα βοηθητική για την επιδερμίδα έχει αποδειχτεί η αερόβια άσκηση: 30 λεπτά αερόβιου προγράμματος δυο φορές την εβδομάδα σε διάστημα τριών μηνών βελτιώνουν την υφή και την όψη της επιδερμίδας σου κάνοντάς τη πιο λαμπερή και υγιή. Αυτό συμβαίνει γιατί το αερόβιο ενισχύει το κυκλοφορικό με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος. Τα κύτταρα οξυγονώνονται καλύτερα και λαμβάνουν σωστές δόσεις θρεπτικών συστατικών. Έτσι η θαμπάδα απομακρύνεται από την επιδερμίδα σου εκ τω έσω.

Επιπλέον, η αερόβια άσκηση μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης τους stress και η οποία είναι ένοχη για δερματικά προβλήματα όπως η  ατοπική δερματίτιδα και η ψωρίαση.  Επίσης είναι γνωστό ότι οι ορμονικές διαταραχές πυροδοτούν την παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες εντείνοντας το πρόβλημα της ακμής. Τέλος, το αερόβιο πρόγραμμα συμβάλλει και στο πρόβλημα της αϋπνίας, καθώς μειώνει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό. Κατ’ επέκταση κοιμόμαστε πιο γρήγορα και σωστά, με αποτέλεσμα να λειτουργεί άρτια και η κυτταρική ανανέωση. Ως εκ τούτου, οι επανορθωτικοί μηχανισμοί της επιδερμίδας που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της νύχτας διατηρούν την επιδερμίδα όσο πιο νεανική γίνεται.

Tips

  • Αν αθλείσαι σε εξωτερικό χώρο πρωινές ώρες μην ξεχάσεις το αντηλιακό σου, χειμώνα-καλοκαίρι. Κατά προτίμηση επίλεξε μια oil-free σύνθεση που δεν φράζει τους πόρους.
  • Mετά το αερόβιο πρόγραμμα καθάρισε το πρόσωπο σου σχολαστικά. Αν έχεις πρόβλημα ακμής και στο σώμα μην ξεχάσεις τις εξίσου προβληματικές περιοχές  στήθος και πλάτη. Για να απομακρύνεις ιδρώτα και βακτήρια που συσσωρεύονται στην επιφάνεια, επίλεξε ήπια προϊόντα καθαρισμού σε μορφή νερού – eau micellaire– ή gel.
  • Δεν γυμναζόμαστε ποτέ έχοντας μακιγιάζ στο πρόσωπο. Ιδρώτας, σμήγμα και μακιγιάζ συνθέτουν το ιδανικό κοκτέιλ για να φράξουν οι πόροι της επιδερμίδας με κίνδυνο να εμφανιστούν μαύρα στίγματα ή σπυράκια.

 

Πηγή: fthis.gr