Ομορφιά

Πώς να κάνετε το άρωμα σας να διαρκεί περισσότερο

Τα αρώματα αποτελούν must συμπλήρωμα μιας κομψής και καλαίσθητης εμφάνισης. Είναι εκείνο που κάνει αισθητή την παρουσία μας στον χώρο πριν καν ακόμη μας παρατηρήσουν, ενώ η επιλογή του αρώματος δείχνει πολλά και για τον χαρακτήρα μας. Ωστόσο, πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι το άρωμα μας ξεθυμαίνει πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα είτε να το κουβαλάμε κάπου κρυφά μαζί μας είτε να “λουζόμαστε” με αυτό, προκαλώντας  τελικά το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρακάτω θα δείτε 7 τρόπους ώστε και το άρωμα σας να έχει περισσότερη διάρκεια και εσείς να μη δίνετε ολόκληρη περιουσία σε αρώματα.

1. Μετά το ντουζ. Φόρεσε το άρωμά σου μετά το μπάνιο ή το ντουζ σου. Η υγρασία του σώματός σου θα βοηθήσει το άρωμα να κλειδώσει πάνω σου ενώ ταυτόχρονα θα αποφύγεις τους λεκέδες που μπορεί να προκαλέσει στα ρούχα ή στα κοσμήματα σου. Σιγουρέψου όμως ότι έχεις σχεδόν στεγνώσει πριν το τοποθετήσεις.

2. Ενυδάτωση. Εάν θέλεις το άρωμά σου να διαρκέσει περισσότερο, φόρεσε το αφού ενυδατώσεις το σώμα σου. Χρησιμοποίησε κάποια κρέμα ή κάποια ενυδατική λοσιόν χωρίς άρωμα ή ιδανικά μια που έχει το ίδιο άρωμα με τη κολόνια σου. Εάν πάλι το δέρμα σου είναι πάρα πολύ ξηρό μπορείς να βάλεις λίγη βαζελίνη στα σημεία που στη συνέχεια θα ψεκάσεις το άρωμα σου προκειμένου να διαρκέσει περισσότερο.

3.Επίλεξε τα σωστά σημεία. Τα καλύτερα σημεία είναι τα σημεία σφυγμού, καθώς οι αρτηρίες είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος σου. Τα σημεία αυτά πραγματικά βοηθούν το άρωμά σου να έχει πιο έντονη μυρωδιά και να διαρκεί και  είναι οι καρποί, ο λαιμός ανάμεσα στις κλείδες, πίσω από τα αφτιά, το εσωτερικό των αγκώνων και γονάτων.

4. Μη ψεκάζεις στα ρούχα. Πολλές φορές κάνουμε το λάθος και ψεκάζουμε το άρωμα μας στα ρούχα που θα φορέσουμε. Όμως ένα από τα βασικά συστατικά των αρωμάτων είναι η αλκοόλη η οποία μπορεί να προκαλέσει λεκέδες στα ρούχα και τα κοσμήματα. Κράτησε λοιπόν τη συσκευασία του αρώματος σου σε απόσταση περίπου 10 με 15 εκατοστά και ψέκασε πάνω στο σώμα σου. Εάν θέλεις να πετύχεις μια πιο διακριτική μυρωδιά για ένα πιο έντονο άρωμα μπορείς να ψεκάσεις στον αέρα και περπάτα αργά στο σημείο που ψέκασες.

5. Μη τρίβεις τους καρπούς σου. Εάν έχεις επιλέξει τους καρπούς σου για να φορέσεις το άρωμά σου, τότε μη τους τρίβεις μεταξύ τους μόλις το βάλεις. Αυτό γιατί το τρίψιμο εξαφανίζει τις πρώτες νότες του αρώματος σου, δηλαδή αυτές που μυρίζεις πιο έντονα τα πρώτα πέντε λεπτά από την εφαρμογή του. Επιπλέον προκαλεί την ανάμειξη του αρώματος με τα φυσικά έλαια του σώματος με αποτέλεσμα να αλλοιώνει τη μυρωδιά του.

6.Μη ξεχνάς τα μαλλιά σου. Τα μαλλιά έχουν τη ικανότητα να διατηρούν τη μυρωδιά ενός αρώματος πιο έντονα από το δέρμα σου. Επειδή όμως η αλκοόλη που περιέχουν μέσα τα αρώματα μπορεί να είναι επιβλαβής για το κεφάλι σου, εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα του αρώματος στη χτένα σου και βούρτσισε απαλά τα μαλλιά σου. Επιπλέον μπορείς να βρεις στην αγορά ειδικά αρώματα για τα μαλλιά.

7. Φύλαξε το άρωμά σου στο ψυγείο. Συνήθως τα αρώματα κρατάνε από 12 έως 18 μήνες. Για να μπορέσεις να επιμηκύνεις το διάστημα αυτό και το άρωμα σου να μη χάσει την ένταση του φύλαξε το στο ψυγείο σου. Για να βεβαιωθείς ότι το άρωμα σου δεν έχει χαλάσει το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ελέγξεις το χρώμα του. Εάν δεις ότι έχει σκουρύνει, τότε ήρθε η ώρα να το πετάξεις.

 

Πηγή: ediva.gr