Ομορφιά, Πρόσωπο, Υγεία

Μαύροι κύκλοι: αντιμετωπίστε τους αποτελεσματικά

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας και το οποίο εμφανίζεται στο δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών εξαιτίας υπερβολικής συγκέντρωσης μελανίνης.

Η έλλειψη της συνήθους στιβάδας λιπώδους ιστού στην περιοχή των ματιών την καθιστά ιδιαιτέρως ευπαθή, επομένως η φροντίδα και η περιποίησή της πρέπει να γίνεται με εξαιρετική προσοχή. Μάλιστα, το πρόβλημα των μαύρων κύκλων είναι σύμφωνα με τους δερματολόγους η δεύτερη σε συχνότητα εμφάνισης δερματοπάθεια, αφήνοντας πίσω ακόμη και την ακμή!

mayroikykloi

Βασικά αίτια

1. Γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες (κληρονομικότητα, αλλεργικές παθήσεις-εποχικές αλλεργίες).
2. Ο τρόπος ζωής μας, τα ξενύχτια, το αλκοόλ αλλά και το κάπνισμα προκαλούν έλλειψη οξυγόνου στο αίμα.
3. Η πάροδος του χρόνου. Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα μας χάνει κολλαγόνο με αποτέλεσμα να γίνεται πιο λεπτό και ημιδιαφανές.
4. Η λανθασμένη στάση ύπνου: βελτιώστε τον τρόπο που κοιμάστε προσθέτοντας άλλο ένα μαξιλάρι και προσπαθώντας να κοιμηθείτε ανάσκελα.
5. Η διατροφή: η μη ισορροπημένη διατροφή οδηγεί σε έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Ένα από τα πρώτα σημάδια έλλειψης βιταμίνης C, σιδήρου ή ψευδαργύρου είναι η εμφάνιση μαύρων κύκλων.
6. Παθολογικά αίτια: συζήτησε το με το γιατρό σου στο επόμενο ετήσιο check up.
7. Οι πολλές ώρες έκθεσης μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή καταπονούν την περιοχή των ματιών.
8. Ψυχολογικά αίτια: το άγχος και το στρες αποτελούν αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.
9. Αφυδάτωση: Η συνεχής ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι πολλή σημαντική ακόμη και για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
10. Το συχνό και επίμονο τρίψιμο των ματιών ελλοχεύει τον κίνδυνο να σπάσουν μικρά τριχοειδή αγγεία στην περιοχή αυτή προκαλώντας πρήξιμο.

Υπάρχουν 3 τρόποι αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων:

1. Η στιγμιαία κάλυψή τους με το μακιγιάζ.  Αυτό απαιτεί τη σωστή απόχρωση concealer, η οποία πρέπει να είναι ένα τόνο ανοιχτότερη από αυτή του make-up που χρησιμοποιούμε.Φροντίζουμε να εφαρμόζουμε μια λεπτή στρώση και το τοποθετούμε ταμποναριστά με τον παράμεσο για να πετύχουμε τη μικρότερη πίεση της περιοχής.

2. Η εξάλειψή τους με φυσικές μεθόδους στο σπίτι:

  • αγγούρι: περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και βιταμίνη Κ που ενυδατώνουν την περιοχή των ματιών και συμβάλλουν στη μείωση του πρηξίματος. Τοποθετήστε 2 φέτες αγγουριού στα μάτια και αφήστε το για 10 λεπτά τουλάχιστον. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το αβοκάντο ή την πατάτα
  • μαϊντανός: αξιοποιήστε τις ευεργετικές ιδιότητες του μαϊντανού τοποθετώντας σε ένα μπολ με ζεστό νερό ψιλοκομμένο μαϊντανό για να απελευθερώσει τους χυμούς του. Αφού ανακατέψετε καλά, εμποτίστε μικρά pads ή βαμβάκι και εφαρμόστε τα στην περιοχή των ματιών.
  • καφές: κάνετε κομπρέσες με παγωμένο καφέ και θα δείτε την περιοχή των ματιών σας άμεσα πιο ξεκούραστη και λαμπερή!
  • αμυγδαλέλαιο: με κατεύθυνση από μέσα προς τα έξω το απαλό μασάζ της περιοχής αυτής με το το αμυγδαλέλαιο τονώνει την κυκλοφορία του αίματος βοηθώντας στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων.
  • πράσινο τσάι: πάρτε 2 φακελάκια πράσινου τσαγιού και εμποτίστε τα σε νερό, αφού τα στραγγίσετε λιγάκι και κάντε κομπρέσες

3. Ενυδάτωση. Η ενυδάτωση είναι καίρια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η οποία πρέπει να γίνεται τόσο με ένα serum ή μια κρέμα ματιών που βοηθούν στην αποτελεσματικότητα των προϊόντων μακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια και φυσικά με υψηλή κατανάλωση νερού.

 

 

Πηγή: ishoponline.gr