Ομορφιά, Πρόσωπο

Τα 3 κορυφαία αντιγηραντικά για την επιδερμίδα σου

Οι γυναίκες ήμασταν και πάντα θα είμαστε προς αναζήτηση του ελιξιρίου νεότητας. Μάσκες, κρέμες παντός τύπου, σπιτικά γιατροσόφια είναι μερικές μόνο από τις λύσεις προς τις οποίες προσφεύγουμε για να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Υπάρχουν ωστόσο 3 συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία πρέπει να επιδιώκουμε να χρησιμοποιούμε και τα οποία θα μας εξασφαλίσουν σφριγηλό και νεανικό δέρμα και μείωση των ρυτίδων:

Υαλουρονικό οξύ: Αποτελεί έναν αμιγώς υδατικό παράγοντα (δεσμεύει νερό μέχρι και 1.000 φορές το βάρος του), ο οποίος αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Η έλλειψή του –όσο περνούν τα χρόνια– κάνει το δέρμα να δείχνει αφυδατωμένο και πολύ εύθραυστο, με συνέπεια την εμφάνιση βαθύτερων ρυτίδων και μικροσκοπικών πτυχώσεων. Αναζήτησε ορούς, κρέμες περιποίησης που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και εξασφαλίζουν βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας, ενώ προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Βιταμίνη C: Ο πιο αποτελεσματικός παράγοντας για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, που επιταχύνουν τα σημάδια της γήρανσης. Δεδομένου ότι το δέρμα δέχεται διαρκώς επιθέσεις από την υπεριώδη ακτινοβολία, η αναπλήρωση και η αύξηση της αντιοξειδωτικής άμυνάς του με μια κρέμα βασισμένη στη βιταμίνη C αποτελεί βασική επιλογή σου. Η εν λόγω βιταμίνη είναι επίσης απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου.

Αντιοξειδωτικά: Κάθε επιστημονική έρευνα το έχει αποδείξει: μπορείς να μειώσεις την ταχύτητα της επίδρασης του χρόνου στο πρόσωπό σου με ένα προϊόν που είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Αυτά τα συστατικά αναπλάθουν την επιδερμίδα από τις βλάβες στους ιστούς και δίνουν μια γερή ώθηση στα κύτταρα να αναπτύσσονται χωρίς διακυμάνσεις. Το πιο σπουδαίο είναι πως τα αντιοξειδωτικά αδρανοποιούν τις ελεύθερες ρίζες, που τρέφονται από τις κακές συνήθειες: κάπνισμα, ηλιοθεραπεία και μόλυνση της ατμόσφαιρας. Ενίσχυσε τη διατροφή σου με ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα περιλαμβάνει τα δημοφιλέστερα αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες Α και Ε, το ρόδι, το πράσινο τσάι και το coffeeberry (το «κουκούλι» μέσα στο οποίο βρίσκεται ο κόκκος του καφέ).

 

Πηγή: shape.gr