Ομορφιά, Πρόσωπο

5 αιτίες εμφάνισης ρυτίδων που οφείλονται… σε καθημερινές συνήθειες!

“Ρυτίδες που οφείλονται σε καθημερινές συνήθειες; Αποκλείεται, αφού προσέχω και βάζω πάντα την κρέμα μου!”

Κι όμως κορίτσια… 5 συνήθειες μας είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση ρυτίδων μακροπρόθεσμα χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Όσο και αν βάζουμε κρέμες και κάνουμε όλη την σχετική περιποίηση, αν δεν προσέξουμε τα 5 αυτά πραγματάκια θα δούμε πολύ γρήγορα ανεπιθύμητες ρυτίδες στο πρόσωπο μας!

Ποιες λοιπόν είναι οι συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα;

1. Ο ύπνος μπρούμυτα: Αν η αγαπημένη στάση ύπνου είναι μπρούμυτα, με το κεφάλι πάνω στο μαξιλάρι τότε ατυχήσατε! Ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες που μπορεί τον πρώτο καιρό να φεύγουν μερικά λεπτά αφότου σηκωθείτε αλλά μπορεί να γίνουν μόνιμες.  Η πιο δραστική λύση είναι φυσικά το να αλλάξετε στάση, επειδή όμως αυτό δεν είναι εύκολο, θα μπορούσατε να διαλέξετε μια μαξιλαροθήκη από μαλακό ύφασμα, όπως το μετάξι, που είναι πιο μαλακό για το δέρμα.

2. Το ότι κοιτάτε συνεχώς το κινητό σας: Κοιτώντας συνεχώς χαμηλά στο κινητό και γράφοντας μηνύματα το δέρμα μπορεί να αλλοιωθεί. Η στάση αυτή επηρεάζει κυρίως το δέρμα γύρω από το λαιμό, το οποίο είναι αρκετά λεπτό. Το να περιορίσετε το χρόνο που περνάτε στο κινητό θα ήταν ένα μεγάλο βήμα. Αν δε μπορείτε, τουλάχιστον προσπαθήστε να το κρατάτε στο ύψος των ματιών  για να μην παραμορφώνεται το δέρμα. Συνδυαστικά, μπορείτε εφαρμόζετε μια κρέμα γύρω από το λαιμό, που είναι μια περιοχή που συχνά αμελούμε.

3. Το ότι κοιμάστε αργά: Τα δέρμα, όπως και όλα τα όργανα, χρειάζονται ξεκούραση για να αναδομηθούν και να αναζωογονηθούν!  Το να κοιμάστε 7-8 ώρες τη μέρα κάνει κάλο σε όλο τον οργανισμό και σας κάνει να μοιάζετε νεότερη, πιο φρέσκια και με λιγότερες ρυτίδες.

4. Η ζωή στην πόλη: Το δέρμα μπορεί να γεράσει πιο γρήγορα αν μένεις σε μία μεγαλούπολη, λόγω των ρύπων στην ατμόσφαιρα της πόλης. Πλένετε το πρόσωπο σας με ένα καλό καθαριστικό προσώπου όταν γυρνάτε στο σπίτι και βάζετε την κρέμα κατά των ρυτίδων. Έτσι, θα εξισορροπήσετε την ταλαιπωρία που περνάει το δέρμα καθημερινά και να δείχνετε πιο φρέσκες.

5. Το ότι δε φοράτε γυαλιά ηλίου: Το να ξεχνάς τα γυαλιά ηλίου στο σπίτι είναι κάτι που όλες το παθαίνουμε . Αυτό δυστυχώς έχεις συνέπειες στο δέρμα μας αφού μη φορώντας γυαλιά καταλήγουμε να συνοφρυώνουμε δημιουργώντας ρυτίδες έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια, όπου το δέρμα είναι ήδη πιο λεπτό απ’ ότι στο υπόλοιπο πρόσωπο. Γι’ αυτό να έχετε πάντα στην τσάντα σας τα γυαλιά σας και προτιμήστε μεγάλα γυαλιά που καλύπτουν τη μεγαλύτερη επιφάνεια του προσώπου σας.

 

Πηγή: ediva.gr