Διατροφή, Ομορφιά, Υγεία

Χορτοφαγία: τα οφέλη της για το δέρμα μας

Η χορτοφαγία έχει κατακλύσει τη διατροφική συμπεριφορά πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο και έχει προσαρμοστεί στις “ανάγκες” του καθενός: κάποιοι έχουν αποκλείσει μόνο το κρέας, άλλοι οτιδήποτε είναι ζωικής προέλευσης κλπ. Όπως και να’ χει είναι μια τάση που έχει έρθει για να μείνει και συνεχώς αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές!

Αν και σε κάποιους μπορεί σε κάποιους να φαίνεται αδύνατο να κόψουν ολοκληρωτικά το κρέας και τα παράγωγα του, μια διατροφή βασισμένη αποκλειστικά σε λαχανικά και φρούτα φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην υγεία του δέρματος.

Δείτε τα 3 σημαντικά οφέλη αυτής της διατροφικής επιλογής στο δέρμα μας:

1. Η χορτοφαγία συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακμής: Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η ανάπτυξη της ακμής συνδέεται άρρηκτα με την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, και συγκεκριμένα των γαλακτοκομικών. Ο λόγος; Η κατανάλωσή τους αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό σου, που αποτελεί βασικό ρυθμιστή και των γονιδίων που συμβάλουν στην ακμή. Επομένως, η κατάργηση ή έστω μείωση της κατανάλωσης τέτοιων προϊόντων, θα βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της ακμής.

2. Σε βοηθά στον ύπνο και κατ’ επέκταση στην υγιή όψη του δέρματος σου: Μία διατροφή βασισμένη στα λαχανικά και τα φρούτα, προσφέρει ικανοποιητική ποσότητα βιταμινών που θέλει το δέρμα σου όπως C, A, αλλά και μετάλλων που βελτιώνουν παράλληλα την ποιότητα του ύπνου σου. Κάποια από αυτά μάλιστα, αυξάνουν τα επίπεδα της μελατονίνης, ορμόνης που σχετίζεται με τον ύπνο.

3. Αυξάνει τα καλά βακτήρια που εμποδίζουν την εμφάνιση εκζέματος και άλλων αλλοιώσεων και ερεθισμών: Η χορτοφαγία συνδέεται άρρηκτα και με την μείωση φαινομένων που αφορούν σε δερματικές αλλοιώσεις διαφόρων τύπων. Αυτό συμβαίνει διότι η ευρεία κατανάλωση λαχανικών και φρούτων βοηθά στην εξισορρόπηση καλών βακτηρίων στον οργανισμό, επιφέροντας εκπληκτικά αποτελέσματα στο δέρμα και συμβάλλοντας κατ’ επέκταση και στη μείωση διάφορων ερεθισμών του δέρματος, όπως η ακμή, το έκζεμα η ψωρίαση και πολλές ακόμα.

 

Πηγή: missbloom.gr