Ομορφιά, Πρόσωπο

3 tips για να κάνετε το make up σας…αόρατο!

Ένα πολύ κοινό πρόβλημα μεταξύ των γυναικών είναι η εφαρμογή του make up δίχως το πρόσωπο να φαίνεται βαρύ. Δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες το εφαρμόζουν με τέτοιο τρόπο, με αποτέλεσμα το make up να ξεχωρίζει στα περιγράμματα του προσώπου, να κάνει το δέρμα να φαίνεται βαρύ και πολλές φορές να μεγαλώνει και την ηλικία. Όλα αυτά είναι εντελώς ανεπιθύμητα, διότι πολύ απλά ρόλος του make up είναι να καλύπτει τις ατέλειες μας και σε καμία περίπτωση να τις τονίζει.

Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να κάνετε το make up σας αόρατο:

1. Μην φοράτε make up σε όλο το πρόσωπο
Καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του προσώπου σας με make up, δημιουργείte ένα αφύσικα ματ και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, αν φορέσετε make up στο κέντρο του προσώπου, αφήνοντας τα μάγουλα γυμνά και καλύπτοντας πολύ επιλεκτικά ατέλειες, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο φυσικό. Επενδύστε οπωσδήποτε σε ένα σφουγγαράκι beauty blender για να κάνετε αυτή τη δουλειά και φροντίστε να το χρησιμοποιείται  βρεγμένο για ένα dewy, φυσικό αποτέλεσμα εφαρμογής.

professional makeup

2. Δώσε φυσική λάμψη
Δώστε λάμψη στα ζυγωματικά σας με λίγη ενυδατική κρέμα ή με ένα ξηρό λάδι, ώστε το make up σας να δείχνει απόλυτα φυσικό και το δέρμα σας να λάμπει από μέσα προς τα έξω. Χρησιμοποιείστε λοιπόν λάδι ή κρέμα αντί για highlighter και βάλτε ελάχιστη ποσότητα στην παλάμη, ζεστάνετε το προϊόν με τα χέρια σας και έπειτα πιέστε πάνω στην επιδερμίδα σας, χωρίς όμως να τρίψετε!

#3 Μην κάνετε retouche με πούδρα
Ούτε και με επιπλέον foundation όμως. Αν μέσα στην διάρκεια της ημέρας θέλετε να ανανεώσετε το make up, απλά περνάτε ελάχιστη κρέμα αναμειγμένη με το make up από τα σημεία που χρειάζονται φρεσκάρισμα. Αν δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να έχετε μαζί σας μία ενυδατική κρέμα με χρώμα για αυτό το σκοπό. Ιδανικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο αλλά μπορείτε να το κάνετε και ταμποναριστά με τα χέρια σας.

 

 

Πηγή: queen.gr