Διατροφή, Σώμα, Υγεία

Μεταβολισμός: 3 απλοί τρόποι για να λειτουργεί σωστά

Σήμερα, στο βωμό της ομορφιάς και του αδύνατου σώματος,  πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι προσφεύγουν σε μια έντονη σωματική άσκηση σε συνδυασμό με μία “στερητική” διατροφή, ώστε να αποκτήσουν το ονειρεμένο σώμα σύμφωνα με τα διάφορα πρότυπα που από παντού βομβαρδίζουν γυναίκες και άντρες. Ωστόσο, τέτοιου είδους τακτικές οι οποίες λειτουργούν με σωματική καταπόνηση και εξαντλητικές δίαιτες, μπορεί μεν να φέρνουν πιο γρήγορα αποτελέσματα, η διάρκεια τους όμως είναι  βραχυπρόθεσμη και πραγματικά θα οδηγήσουν το σώμα και τον μεταβολισμό σε ένα απόλυτο βραχυκύκλωμα, με επικίνδυνες πολλές φορές προεκτάσεις και για την ίδια την υγεία.

Για τον λόγο αυτό, μοναδικός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η σωστή λειτουργία του μεταβολισμού με αυξημένες καύσεις, οι οποίες τελικά θα εξασφαλίσουν μια μακροπρόθεσμη απώλεια κιλών και ένα υγιές σώμα. Υπερβολές κάθε είδους πρέπει να αποφεύγονται και με λίγη υπομονή και θέληση, να είστε σίγουροι πως πέρα από ένα όμορφο σώμα θα έχετε το κυριότερο… υγεία!

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε με 3 τρόπους να εξασφαλίσετε την ορθότερη λειτουργία του μεταβολισμού σας:

Πίνετε πολύ νερό: είναι απίστευτο το πόσο πολλά οφέλη έχει η κατανάλωση ορθής ποσότητας νερού , καθώς:

  • παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της καύσης των θερμίδων και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού
  • είναι φυσικό κατασταλτικό όρεξης όταν καταναλώνεται μισή ώρα πριν τα γεύματα
  • βοηθά στην αποβολή των περιττών ουσιών από τον οργανισμό
  • βοηθά στην άσκηση, κάνοντας τους μυς, τους συνδετικούς ιστούς και τις αρθρώσεις να κινούνται σωστά, ενώ βοηθά και τους πνεύμονες, την καρδιά και άλλα όργανα να λειτουργούν αποτελεσματικά, καθώς αυξάνουν τη δραστηριότητά τους κατά τη διάρκεια της άσκησης

Εισάγετε στη διατροφή σας φαγητά με αντιφλεγμονώδη δράση: οι τομάτες, το σπανάκι, τα αμύγδαλα, το μπρόκολο, ο κουρκουμάς και πολλά άλλα  ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και είναι απαραίτητα για έναν λειτουργικό και γρήγορο μεταβολισμό, καθώς και για την ενίσχυση του οργανισμού έναντι στις φλεγμονές.

Μη γυμνάζεστε υπερβολικά: ναι μεν κάθε είδους γυμναστική είναι σύμμαχος για ένα καλοσχηματισμένο και υγιές σώμα, ωστόσο, όταν αυτό γίνεται σε υπερβολικό ρυθμό, μπορεί να επηρεάσει ορισμένες ορμόνες του οργανισμού και τελικά να επιβραδύνει τον μεταβολισμό.

 

Πηγή: madamefigaro.gr