Μαλλιά

Φριζάρισμα: πώς να “δαμάσεις” τα μαλλιά σου σε συνθήκες βροχής και υγρασίας

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και οι βροχές δίνουν πλέον συχνά πυκνά το παρόν. Αποτέλεσμα: μαλλιά που δε στέκονται με τίποτα, που φριζάρουν αμέσως και γυναίκες εμφατικά εκνευρισμένες που δεν μπορούν να έχουν το μαλλί που επιθυμούν κατά τις βροχερές μέρες ή αυτές με υψηλά ποσοστά υγρασίας.

Και τι ζητάμε στο κάτω κάτω; Μαλλιά λεία, με λάμψη τα οποία θα υπακούν στις διαταγές της δικιάς μας χτένας και όχι στα “καπρίτσια” του καιρού.

Όντας το πρόβλημα ιδιαίτερα ευρύ με  υψηλό ποσοστό γυναικών να δηλώνουν δυσαρεστημένες, οι ειδικοί δίνουν τη λύση:

 Ε Ν Υ Δ Α Τ Ω Σ Η. 

Οι περισσότεροι πλέον κομμωτές   υποστηρίζουν πως μοναδική λύση για το φριζάρισμα είναι η ενυδάτωση και η βαθιά θρέψη που θα γεμίσει τα «κενά» στην τρίχα ή θα λειάνει τα ανασηκωμένα από τη φθορά λέπια.

Όταν λέμε όμως ενυδάτωση εννοούμε εντατική ενυδάτωση και αυτή θα την έχετε μόνο με ειδικές μάσκες περιποίησης, θρέψης και ενυδάτωσης. Αναλόγως μάλιστα και με τον τύπο μαλλιών που έχετε,  θα πρέπει να προσαρμόσετε και τη συχνότητα εφαρμογής:

  •  λιπαρά μαλλιά: δύο με τρεις φορές την εβδομάδα
  • κανονικά ή ξηρά μαλλιά:  κάθε μέρα
  • πολύ ξηρά μαλλιά: double masking (δύο φορές μάσκα σε ένα λούσιμο) 2 φορές την εβδομάδα για ακόμα πιο εντατική περιποίηση.

Πλέον, μπορείτε να βρείτε παντού πλήθος προϊόντων περιποίησης μαλλιών τα οποία είναι έτοιμα να σας λύσουν τα χέρια σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε. Γι’ αυτό μη χάνετε την ευκαιρία… αναζητήστε το προϊόν που σας ταιριάζει και αν δεν είστε σίγουρες για το ποιο σας ταιριάζει καλύτερα ρωτήστε κάποιον από τους ειδικούς στο κατάστημα ή και τον κομμωτή σας. Ένα απλό βήμα και πείτε… αντίο στο φριζάρισμα.

 

Πηγή: queen.gr