Ομορφιά, Πρόσωπο

Εσύ ξέρεις ποια συστατικά πρέπει να περιέχει η κρέμα προσώπου σου για να είναι αποτελεσματική;

Η παντοτινή νεότητα είναι όνειρο των περισσότερων γυναικών, οι οποίες είναι πρόθυμες και έτοιμες να κάνουν τα πάντα για να την επιτύχουν. Προσωπική περιποίηση, επισκέψεις σε αισθητικούς ή ακόμη και πλαστικές επεμβάσεις είναι κάποιες από τις πιο ενδεικτικές μεθόδους, στις οποίες προσφεύγουν με στόχο να παρατείνουν τη νεανικότητα τους.

Θεμέλιο για τη διατήρηση ενός νεανικού δέρματος είναι η προσωπική περιποίηση. Είναι κάτι που μπορούν όλες οι γυναίκες να κάνουν, χωρίς να ξοδέψουν πολλά λεφτά και με μόνη προϋπόθεση να αφιερώνουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους καθημερινά για να περιποιούνται το δέρμα τους και κυρίως το πρόσωπο τους. Μπορεί λοιπόν το απόλυτο ελιξήριο να μην έχει βρεθεί ακόμα, ωστόσο το να δείχνεις υγιής και φρέσκια είναι πλέον με τη σωστή επιλογή κρέμας πολύ εύκολο. Ακόμα και για τα δύσκολα προβλήματα που επιφέρει η βαρύτητα και η ηλιακή γήρανση όπως η χαλάρωση του λαιμού, οι βαθιές ρυτίδες και το περίγραμμα του προσώπου, το ντεκολτέ ή οι μελαγχρωματικές κηλίδες, υπάρχουν κάποιες ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που βελτιώνουν το πρόσωπο κάθε γυναίκας, σε κάθε ηλικία.

Ρετινόλη (βιταμίνη Α): Η ρετινόλη είναι ένα ενεργό παράγωγο της βιταμίνης Α, σε πολύ πιο ήπια μορφή από τα ρετινοειδή που συνταγογραφούν οι δερματολόγοι για θεραπείες του δέρματος. Μολονότι χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να δεις αποτελέσματα, είναι το απόλυτο συστατικό όταν μιλάμε για μείωση ρυτίδων, απελευθέρωση των πόρων, σβήσιμο καφέ κηλίδων και βελτίωση της υφής της επιδερμίδας. Λόγω της ισχύος που έχει η ρετινόλη, μπορεί να εμφανιστούν ερεθισμοί τις πρώτες ημέρες χρήσης, ειδικά αν εκτεθείς κατευθείαν στον ήλιο.

Βιταμίνη C: Μολονότι η βιταμίνη C αποτελεί ένα τέλειο συστατικό για κάθε θέμα που σχετίζεται με την υγεία (και μόνο που τονώνει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα αρκεί), εντούτοις απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν έχει να κάνει με την επιδερμίδα. Αυτό διότι, όταν εκτίθεται στον αέρα, υφίσταται ταχεία οξείδωση και καθίσταται αναποτελεσματική, όταν όμως είναι τοποθετημένη με τη σωστή μορφή στη σύνθεση ενός καλλυντικού, τότε παρουσιάζει τα μέγιστα αντιοξειδωτικά οφέλη της καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες, αναδομώντας το κολλαγόνο, μειώνοντας τις φλεγμονές και προωθώντας την ελαστικότητα και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας.

Βιταμίνη Ε: Ισχυρός παράγοντας ανανέωσης της ώριμης επιδερμίδας είναι και η βιταμίνη Ε. Έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που παρέχουν αμέτρητες ευεργετικές υπηρεσίες στο δέρμα, με κυριότερη την πρόληψη των ρυτίδων. Συνυπολόγισε τη μαλακτική δράση στη φωτογηρασμένη επιδερμίδα, την πρόληψη κατά των βλαβών που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία και τη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος σε γυναίκες που βρίσκονται ένα βήμα πριν ή ένα βήμα μετά την εμμηνόπαυση.

Νιασιναμίδη (ή βιταμίνη Β3): Αν έχεις μαύρα στίγματα και σημάδια ως αποτέλεσμα έντονης ακμής από την εφηβική ηλικία ή από βλάβες που δημιούργησε ο ήλιος ή η φυσιολογική γήρανση της επιδερμίδας σου, μπορείς να αποκαταστήσεις τη φωτεινότητά της με νιασιναμίδη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Β3 το οποίο εμποδίζει τη μελανίνη να φτάσει στο δέρμα και να υποστεί μελάχρωση. Οι ειδικοί λένε πως αυτό το συστατικό μέσα σε αντιγηραντική κρέμα μπορεί να βελτιώσει την ενυδάτωση του προστατευτικού φράγματος της επιδερμίδας στην παραγωγή κολλαγόνου και σχεδόν αυτόματα να αντιστρέψει τις ορατές βλάβες της γήρανσης.

 

Πηγή: shape.gr