Ομορφιά, Πρόσωπο

Είσαι πάνω από 30; 5+1 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις στην περιποίηση του δέρματος σου

Τα 30 είναι μια καθοριστική ηλικία. Τα χρόνια της ξεγνοιασιάς (με την έννοια των λίγων ευθυνών και των συχνών βραδινών εξόδων) έχουν περάσει και πλέον ανοίγει μπροστά μας ένας νέος κύκλος: αυτός της καταξίωσης σε  μια καριέρα, η δημιουργία οικογένειας και το κυριότερο…η μεταμόρφωση μας από “κορίτσια” σε Γυναίκες!

Εντός αυτού του πλαισίου, αλλάζει και η φροντίδα την οποία πρέπει να παρέχουμε στο δέρμα μας. Καθώς οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι αυξημένες και ο χρόνος είναι αμείλικτος εχθρός για την επιδερμίδα μας, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να διατηρήσουμε το δέρμα μας νεανικό και σφριγηλό.

1. Πείτε «ναι» στη ρετινόλη: Αποτελεί το Νo1 συστατικό με αντιγηραντική δράση και θα το συναντήσετε σε πολλά προϊόντα περιποίησης. Είναι ιδανικό για να περιορίσετε τις λεπτές γραμμές, τις πρώτες ρυτίδες, τα σημάδια, ενώ μπορεί ακόμη και να μειώσει τους πόρους και να προσφέρει μια αψεγάδιαστη όψη.

2. Πείτε «όχι» στα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ: Τα demakeup μαντηλάκια προκαλούν αφυδάτωση κι ερεθισμό στην επιδερμίδα, οπότε θα χρειαστείτε ένα προϊόν, που θα καθαρίζει και ταυτόχρονα θα προστατεύει το δέρμα στο μέγιστο. Μεταξύ άλλων, το γαλάκτωμα ή το έλαιο καθαρισμού, το micellaire water ή το cleansing gel, ξεβάφουν το πρόσωπο με πιο gentle τρόπο, ενώ συγχρόνως χαρίζουν αξεπέραστη ενυδάτωση και απαλότητα χωρίς να καταπονούν την επιδερμίδα. Πετυχαίνοντας τον σωστό καθαρισμό, όποια προϊόντα ομορφιάς εφαρμόσετε μετά θα έχουν ισχυρότερη δράση.

3. Υιοθετήστε δύο ρουτίνες περιποίησης: Η  επιδερμίδα έχει διαφορετικές ανάγκες την κάθε στιγμή. Το πρωί το δέρμα χρειάζεται προστασία, οπότε χρησιμοποιήστε αντηλιακή κρέμα κι ένα αντιοξειδωτικό serum, ενώ το βράδυ έχει ανάγκη από αναζωογόνηση, οπότε τέλεια είναι μια κρέμα νυκτός, προϊόντα για χημικό peeling και όσα περιέχουν ρετινόλη.

4. Κρέμα ματιών, η θαυματουργή: Μπορεί να αποτελεί ένα κοινό tip ομορφιάς,  αλλά είναι το πιο σημαντικό και το πιο σωτήριο. Η κρέμα ματιών, όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε να την τοποθετείτε στην under eye area, τόσο πιο πολύ θα επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης, όπως αυτές οι αντιαισθητικές λεπτές γραμμές, που είθισται να εμφανίζονται από τα 30 και μετά. Εφαρμόστε την το πρωί και το βράδυ για έξτρα δράση.

5. Προσέξτε τον λαιμό σας: Εκτός από την περιοχή των ματιών, ένα άλλο σημείο του σώματος που μαρτυράει την ηλικία σας και αρχίζει να αποκτάει επίσης λεπτές γραμμές και ρυτίδες, είναι ο λαιμός. Υπάρχουν skincare products, που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα να εφαρμόζονται στην περιοχή του λαιμού και περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως το λινολεϊκό ρετινύλιο (retinyl linoleate) και πολυμερή, ιδανικά για τη σύσφιγξη της επιδερμίδας.

6. Μην το παρακάνετε με το foundation: Στην προσπάθειά σας να καλύψετε τα σημάδια της κούρασης, τις λεπτές γραμμές ή τις ρυτίδες έκφρασης, τείνετε να εφαρμόζετε περισσότερο foundation από όσο πραγματικά χρειάζεται. Το αποτέλεσμα; Να δημιουργήσετε μια μάσκα στο πρόσωπό σας, η οποία θα καταλήξει λιπαρή μετά από κάποιες ώρες. Επενδύστε λοιπόν σε ελαφριά προϊόντα foundation, για να πετύχετε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και προτιμήστε να το απλώσετε με τα δάχτυλα, αφού προηγουμένως τα έχετε απολυμάνει. Μάλιστα, για να χρησιμοποιήσετε όσο λιγότερο foundation γίνεται, απλώστε αρχικά το concealer στην περιοχή κάτω από τα μάτια και σε τυχόν σημάδια και αργότερα συμπληρώνετε με foundation όπου χρειάζεται.

 

Πηγή: glow.gr