Ομορφιά, Πρόσωπο

3+1 tips για να διατηρήσεις το δέρμα σου λαμπερό και τον χειμώνα

Τους χειμερινούς μήνες το δέρμα αποκτά διαφορετικές ανάγκες κι έτσι χρειάζεται από εμάς να διαφοροποιήσουμε την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Είναι γνωστό ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο κρύος αέρας και η υγρασία έχουν αρνητική επίδραση στη επιδερμίδα,  προκαλώντας αφυδάτωση και ξηρότητα.

Το χειμώνα λοιπόν αυτό που μετράει περισσότερο είναι η σωστή περιποίηση και προστασία του δέρματος, ώστε να διατηρηθεί νεανικό, λαμπερό και καθαρό.

1. Πλούσια ενυδάτωση: Η πτώση της θερμοκρασίας και ο έντονος κρύος αέρας ξηραίνουν το δέρμα με αποτέλεσμα να είναι θαμπό και να μην απλώνετε εύκολα το μακιγιάζ.

2) Αντηλιακό: Μπορεί εσύ να μην νιώθεις τόσο πολύ ζέστη λόγω του κρύου αλλά οι ακτίνες του ήλιου είναι ίδιες και σαφώς το ίδιο επικίνδυνες για το δέρμα σου! Γι’αυτό καλό είναι να εφαρμόζεις αντηλιακή προσώπου πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου, ενώ η ενυδατική θα προστατεύσει το πρόσωπο σου από τις πανάδες και τα σημάδια που μπορεί να σου προκαλέσει ο ήλιος.

3) Γυαλιά ηλίου:  Ποτέ μην παραλείπεις να φοράς τα γυαλιά ηλίου σου. Η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη ανεξαρτήτως εποχής. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά ακόμη και με συννεφιά η αντηλιά σε ενοχλεί και ασυνείδητα κάνεις μορφασμούς που επηρεάζουν την περιοχή των ματιών.

4) Εντατική περιποίηση: Φρόντιζε να αφιερώνεις αρκετό χρόνο στο πρόσωπο σου, το οποίο συνεπάγεται καθαρισμό προσώπου κάθε βράδυ ανελλιπώς ώστε να απομακρύνονται οι ρύποι, καθώς και εφαρμογή ενός ενυδατικού serum το βράδυ και μιας ενυδατικής μάσκας 1-2 φορές την εβδομάδα, για να διατηρείται το δέρμα σου μαλακό και λαμπερό.

 

 

Πηγή: ediva.gr