Ομορφιά, Σώμα

4 τρόποι για να επαναφέρεις τα σκασμένα σου χέρια

Τα χέρια μας είναι αυτά που ταλαιπωρούνται περισσότερο απ’ όλα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι εκτεθειμένο καθημερινά σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες (ήλιος, κρύο,αέρας, περιβαλλοντικοί ρύποι) όπως επίσης και στα χημικά συστατικά τα οποία περιέχουν τα απορρυπαντικά.  Αφιερώνοντας όλη μας την προσοχή στο πρόσωπο,  τα παραμελούμε και κατ’ επέκταση αυτά σκάνε ή αποκτούν μια πιο τραχιά υφή.

Ωστόσο υπάρχουν 4 τρόποι με τους οποίους μπορείς να επαναφέρεις το λείο και το απαλό της επιδερμίδας των χεριών σου χωρίς κόπο και απολύτως φυσικά:

  • Μια φορά την εβδομάδα κάνε απολέπιση στα χέρια σου με ένα σπιτικό scrub: Ανάμειξε ένα κουταλάκι ζάχαρη με λίγες σταγόνες λεμόνι και κάνε ένα χαλαρό μασάζ κυκλικών κινήσεων.  Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.
  • Για τον καθημερινό καθαρισμό επίλεξε σαπούνια με ουδέτερο pH , που διατηρούν απαλή την επιδερμίδα.
  • Απόφυγε το καυτό ή ζεστό νερό το οποίο απομακρύνει τα λιπίδια από την επιφανειακή στιβάδα και ρύθμισε τη θερμοκρασία στο χλιαρό προς το δροσερό.

  • Η καθημερινή έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία σε όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι η αιτία για τις σκουρόχρωμες κηλίδες και πανάδες που εμφανίζονται και αλλοιώνουν την νεανική όψη στην επιδερμίδα των χεριών. Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα με αντηλιακά φίλτρα ή ένα αντηλιακό προϊόν.

 

 

 

Πηγή: fthis.gr