Μαλλιά

Eσύ ξέρεις ποια βούρτσα είναι κατάλληλη για τα μαλλιά σου;

Πλέον όλες αφιερώνουμε αρκετό χρόνο και χρήμα σε ότι αφορά την περιποίηση των μαλλιών μας. Πλήθος προϊόντων από μάσκες μέχρι ειδικά λαδάκια και κρέμες έχουν κατακλύσει την αγορά και οι περισσότερες φροντίζουμε να έχουμε αρκετά από αυτά στο σπίτι. Ωστόσο υπάρχει κάτι το οποίο οι  περισσότερες παραλείπουμε, παρόλο που αποτελεί βασικό εργαλείο στη φροντίδα των μαλλιών μας. Και φυσικά μιλάω για τη βούρτσα, που όλες χρησιμοποιούμε αλλά καμία δεν συνειδητοποιεί τον ρόλο που αυτή παίζει στην κατάσταση της τρίχας. Μάλιστα, προκειμένου να αποφεύγεται η καταστροφή αυτής, κάθε τύπος μαλλιών απαιτεί ειδική βούρτσα, η οποία θα εξασφαλίσει τέλεια μαλλιά.

Λεπτά προς κανονικά μαλλιά; Βούρτσα με φυσική τρίχα από αγριόχοιρο: Τα λεπτά προς κανονικά μαλλιά μπορεί να είναι εύκολα στο χτένισμα με κάθε βούρτσα, όμως αυτή με φυσική τρίχα από αγριόχοιρο είναι το χρυσό στάνταρντ για λαμπερά μαλλιά. Απομακρύνει τη σκόνη και τα υπολείμματα ενώ αναδιανέμει τα φυσικά έλαια του κρανίου από τις ρίζες προς τις άκρες.

Μαλλιά που αραιώνουν, ευαίσθητα ή κατεστραμμένα; Βούρτσα με φυσική αλλά μαλακή τρίχα από αγριόχοιρο: Η φυσική και πιο συγκεκριμένα μαλακή τρίχα αγριόχοιρου διεγείρει το δέρμα του κρανίου, αυξάνοντας την αιμάτωση στους θύλακες της τρίχας γι’ αυτό και είναι ιδανική για μαλλιά που χρειάζονται λίγο παραπάνω φροντίδα.

Πολύ πυκνά ή άγρια μαλλιά; Βούρτσα με νάιλον τρίχα: Οι μαλακές φυσικές τρίχες δεν μπορούν να δαμάσουν τα πραγματικά πυκνά μαλλιά γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσεις μια βούρτσα με νάιλον τρίχες. Οι τρίχες αυτές έχουν την ίδια λειτουργία με τις φυσικές «αδερφές» τους, είναι όμως πιο σταθερές και προσφέρουν περισσότερο έλεγχο.

Κανονικά προς πυκνά μαλλιά: Βούρτσα με ανάμικτη τρίχα:Τα κανονικά προς πυκνά μαλλιά μπορούν να ωφεληθούν από μια βούρτσα που θα έχει και φυσικές και νάιλον τρίχες, καθώς οι νάιλον τρίχες είναι πιο μακριές και ξεμπλέκουν τα μαλλιά ενώ οι φυσικές τρίχες διαμοιράζουν τα φυσικά έλαια και απαλύνουν τα λέπια.

Σγουρά μαλλιά: Βούρτσα με ξύλινα δόντια: Αν νόμιζες ότι τα σγουρά μαλλιά δε χρειάζονται χτένισμα, κάνεις λάθος. Για καλύτερο στιλ, αναζήτησε μια βούρτσα με ξύλινα χοντρά δόντια, τα οποία είναι ευγενικά με τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά, δεν χαλάνε τις μπούκλες και δεν θα σου προκαλέσουν στατικό ηλεκτρισμό ή φριζάρισμα.

Φράντζες και πολύ κοντά μαλλιά: Μικρή στρογγυλή βούρτσα με φυσική τρίχα αγριόχοιρου: Για να χτενίσεις τα κοντά μαλλιά και να τιθασεύσεις τις ίσιες φράντζες, διάλεξε μια μικρή στρογγυλή βούρτσα με φυσική τρίχα, ιδανική για ένταση στο χτένισμα. Πιάνουν κάθε τρίχα, γι’ αυτό και είναι η καλύτερη επιλογή για σένα.

 

 

Πηγή άρθρου: shape.gr

Πηγές φωτογραφιών: evros24.gr / skingurus /shape