Ομορφιά, Πρόσωπο

Πώς να προστατέψεις την επιδερμίδα σου αυτά τα Χριστούγεννα!

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος κατά την οποία βγαίνουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και διακατεχόμαστε από ένα γενικότερο πνεύμα χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Ωστόσο, αυτή η ξεγνοιασιά μεταφέρεται και σε συνήθειες μας που αφορούν στη διατροφή και τη φροντίδα της επιδερμίδας μας, με αποτέλεσμα η τελευταία να επιβαρύνεται σημαντικά. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξεις, ώστε να αποφύγεις την καταπόνηση της;

1. Τα χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ: Η εορταστική περίοδος είναι γεμάτη με  events που αναπόφευκτα συνεπάγονται την κατανάλωση αλκοόλ. Δεν είναι μυστικό ότι η ξαφνική αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό. Γνώριζες όμως ότι μπορεί να κάνει και την επιδερμίδα να δείχνει πιο θαμπή και άτονη; Το αλκοόλ είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους αφυδάτωσης του δέρματος, καθώς δεν έχει καμία θρεπτική αξία και αποστραγγίζει το δέρμα από τα φυσικά του έλαια και τις θρεπτικές ουσίες. Στερεί από το το σώμα τη βιταμίνη Α, ενώ παράλληλα, λόγω του ότι τα ποτά έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, καθιστούν την επιδερμίδα θαμπή και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και φλεγμονή ή ακμή του δέρματος. Προσπάθησε λοιπόν να αποφύγεις τις υπερβολές, να ενυδατώνεσαι επαρκώς και αν πάλι είσαι επιρρεπής σε… καταχρήσεις προμηθεύσου συμπληρώματα βήτα-καροτίνης για να διασφαλίσεις ότι δεν θα στερήσεις από το σώμα την απαραίτητη βιταμίνη Α.

2. Μη επαρκές ντεμακιγιάζ: Ακόμα και οι πιο τακτικές, παραδέχονται πως την περίοδο των γιορτών κοιμούνται πολλές φορές φορώντας μακιγιάζ. Η συνήθεια αυτή μπορεί να είναι όμως πραγματικά επιζήμια για την υγεία του δέρματος. Ο ύπνος επιτρέπει στο σώμα να επανορθώνει τις βλάβες του αποτελεσματικά και βοηθά στην ανανέωση του δέρματος μέσω της αυξητικής ορμόνης. Όταν κοιμάσαι φορώντας μακιγιάζ, εμποδίζεις τη λειτουργίας της περιορίζοντας την αποτελεσματικότητα της. Επομένως μην παραμελείς ποτέ να αφιερώνεις λίγα λεπτά στον καθαρισμό του προσώπου σου, διότι μακροπρόθεσμα αυτό θα κουράσει την επιδερμίδα σου.

Κακή διατροφή: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τις περισσότερες φορές συνεπάγεται τις λιγούρες για πρόχειρο φαγητό. Το αλκοόλ προτρέπει τον εγκέφαλο να απελευθερώσει γαλανίνη, μια χημική ουσία που κάνει πιο έντονη τη λαχτάρα για λιπαρά τρόφιμα, ακόμη και αν ακολουθήσει ένας καλός ύπνος. Τώρα που το ξέρεις, προσπάθησε να έχεις υπό έλεγχο τη διατροφή σου και να δείξεις αυτοσυγκράτηση στους αμέτρητους χριστουγεννιάτικους πειρασμούς!

 

Πηγή άρθρου: olagiatingunaika.gr 

Πηγές φωτογραφιών: weddingtales.gr,  fthis.gr, .skincarebc.gr, onmed.gr