Μόδα

“Έφυγε” από τη ζωή ο σχεδιαστής Emanuel Ungaro

 

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και σε ηλικία 86 ετών και με την κατάσταση της υγείας του  ιδιαίτερα επιβαρυμένη όπως ανέφερε η οικογένεια του στο γαλλικό πρακτορείο, έφυγε ο Emanuel Ungaro, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής μόδας!

Γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στη Νότια Γαλλία από Ιταλούς γονείς μετανάστες. Αρχικά απέκτησε βασικές γνώσεις από τον πατέρα του που ήταν ράφτης και στην ηλικία των 22 μετακόμισε στο Παρίσι όπου μαθήτευσε πλάι στον Cristobal Balenciaga, Ισπανό σχεδιαστή μόδας βασκικής καταγωγής και ιδρυτή του ομώνυμου οίκου μόδας. Το 1965 ίδρυσε τον δικό του ομώνυμο οίκο στην Avenue Mac-Mahon στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού κάνοντας σχεδόν αμέσως διάσημο το πολύχρωμο στυλ του.

Τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 ο γαλλικός οίκος μεσουρανούσε ενώ έντυνε stars όπως η Catherine Deneuve, η Isabelle Adjani και η Gena Rowlands. To 1968 – μαζί με την Υψηλή Ραπτική- ξεκίνησε τις γυναικείες και ανδρικές prêt-à-porter  συλλογές και γρήγορα επεκτάθηκε στα αρώματα, τα γυαλιά και τα παπούτσια. “Στον Ungaro ο αισθησιασμός είναι διάχυτος“, είχε γράψει η φίλη του και συγγραφέας, Christine Orban. Το 1996 ο γαλλικός οίκος εξαγοράστηκε από την οικογένεια Ferragamo.

 

 

 

 

Πηγή άρθρου: madamefigaro.gr

Πηγές φωτογραφιών: mylife.com.cy, eu.usatoday.com, lifo.gr, pronews.gr