Ομορφιά, Πρόσωπο

4+1 tricks και πες αντίο στα πρησμένα μάτια!

Οι μέρες των εορτών τελείωσαν, ο καινούργιος χρόνος έχει μπει δυναμικά και εμείς… προσπαθούμε να ξαναβρούμε τους παλιούς μας ρυθμούς! Παρά την προσμονή για όλα τα ωραία που θα μας φέρει το 2020 και τη θετική ενέργεια που πηγάζει από μέσα μας μετά τις όμορφες οικογενειακές ή με φίλους στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, εξωτερικά η κούραση μπορεί να διαγράφεται στο πρόσωπο μας. Τα απανωτά ξενύχτια και η γενικότερη ένταση των ημερών έχουν πολλές φορές ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μαύρων κύκλων ή το πρήξιμο των ματιών.

Μην ανησυχείς! Με τα παρακάτω κόλπα μπορείς πολύ γρήγορα και με μηδαμινό κόπο να απαλλαγείς από τα πρησμένα μάτια και να τα επαναφέρεις στην πρότερη κατάσταση τους:

Χρησιμοποίησε ένα κρύο κουτάλι: Άφησε δύο καθαρά κουταλάκια του γλυκού στο ψυγείο και αν ένα πρωί τα μάτια σου είναι πρησμένα, απλά πίεσε τα ελαφρά πάνω τους  για λίγα λεπτά. Απλώς βεβαιώσου ότι τα έχεις πλύνει πρώτα.

Διπλό χτύπημα: Το απαλό χτύπημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συσσώρευσης υγρών κάτω από τα μάτια σου.

Δοκίμασε μια μάσκα: Δοκίμασε να εφαρμόσεις μάσκες ματιών, καθώς αυτές συσσωρεύουν μια ισχυρή σύνθεση συστατικών που ξεπρήζουν τα μάτια, τα καταπραΰνουν και τα ενυδατώνουν.

Βάλε ένα φακελάκι τσαγιού: Βάλε δύο φακελάκια τσαγιού (το μη επεξεργασμένο πράσινο ή μαύρο τσάι είναι το καλύτερο) σε μια κούπα ζεστού νερού για ένα λεπτό, άφησε το να κρυώσει σε ασφαλή θερμοκρασία και μετά βάλε τα στα μάτια σου για τρία λεπτά. Η φυσική καφεΐνη στο τσάι θα βοηθήσει άμεσα στη σύσφιξη των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση του πρηξίματος.

Aλόη η αντιφλεγμονώδης: Το κρύο gel αλόης βέρα είναι ένας άλλος φυσικός τρόπος για να μαλακώσεις και να ξεφουσκώσεις τα μάτια χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Διατήρησε το στο ψυγείο και στη συνέχεια εφάρμοσε το ακριβώς όπως την κρέμα ματιών.

 

 

Πηγή άρθρου: olagiatingunaika.gr

Πηγές φωτογραφιών: onmed.gr, eksypnes-symboules.blogspot.com, .bioathens.com