Μαλλιά

Σκούφος και μαλλιά με όγκο πάνε μαζί; 4+1 tips για να το καταφέρεις!

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και μαζί με το 2020 ήρθαν και κακοκαιρίες, οι οποίες μέχρι στιγμής διαδέχονται η μία την άλλη με μικρά διαλείμματα. Ως εκ τούτου, έχουμε βγάλει τα πιο χοντρά μας ρούχα και εξοπλισμό, ώστε να ανταπεξέλθουμε και να αντέξουμε το κρύο, ειδικά αν βρισκόμαστε σε κάποια ορεινή περιοχή.

Βασικό αξεσουάρ αποτελεί οπωσδήποτε ο σκούφος, ο οποίος μας προστατεύει από το κρύο και κυρίως τον παγωμένο αέρα. Ωστόσο όσο χρήσιμος και αν είναι, όλες απαυδούμε όταν τον βγάζουμε, καθώς συνήθως το αποτέλεσμα είναι μαλλιά να πετάνε, ηλεκτρισμένα και χωρίς όγκο, το οποίο μάλιστα αν συνδυαστεί με φριζάρισμα λόγω υγρασίας δημιουργεί… απελπισία. Μην αγχώνεστε όμως! Υπάρχουν τρόποι να το αποφύγετε και να διατηρήσετε τον όγκο στα μαλλιά σας.

Δείτε πως:

1) Κρέπαρε λίγο τις ρίζες σου. Με αυτό τον τρόπο θα τους δώσεις όγκο που ναι μεν θα χαθεί όταν φορέσεις τον σκούφο αλλά τα μαλλιά σου δεν θα είναι φλατ όταν τον βγάλεις.

2)Μην βάλεις λάδι για το φριζάρισμα. Τα μαλλιά σου δεν πρέπει να βαρύνουν περισσότερο και… τι θέλουμε το φριζάρισμα και τον όγκο που δίνει στα μαλλιά.

3)Βάλε ξηρό σαμπουάν. Βάζοντας ξηρό σαμπουάν στη ρίζα δίνεις όγκο από πριν που δεν θα χαθεί όταν φορέσεις τον ζεστό σου σκούφο.

4) Στέγνωσε τα μαλλιά σου ανάποδα. Στεγνώνοντας τα ανάποδα ανασηκώνεις όσο περισσότερο μπορείς τη ρίζα και έτσι έχεις περισσότερο όγκο που μπορείς να θυσιάσεις μέσα στον σκούδο σου.

5) Μην τραβάς τον σκούφο προς τα κάτω. Μαζί του τραβάς και τα μαλλιά σου! Φόρεσε τον απαλά και μην τον τραβολογάς γιατί εξαφανίζεις τον όγκο.

 

 

 

 

 

 

Πηγή άρθρου: queen.gr