Νύχια

5+1 tips για γερά και υγιή νύχια!

Αδύναμα νύχια που σπάνε ή που αργούν να μεγαλώσουν; Τότε ίσως πρέπει όχι μόνο να περιορίσετε αισθητά τις επισκέψεις σας στο nail salon, αλλά και να αρχίσετε να τα φροντίζετε καθημερινά! Εντάσσοντας μερικές συνήθειες στην καθημερινότητα σας, πολύ γρήγορα τα νύχια σας θα ανακτήσουν την παλιά τους δύναμη και υγεία. Δείτε πως:

Χρησιμοποιήστε λάδι για τα πετσάκια: Η καθημερινή και συστηματική του χρήση ενυδατώνει, θρέφει και κάνει άμεσα τα νύχια πιο δυνατά. Μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών και φροντίστε να ελέγξετε να περιέχει αμυγδαλέλαιο ή αλλιώς προμηθευτείτε αυθεντικό έλαιο αμυγδάλου από μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα ή φαρμακεία. Εξίσου αποτελεσματικά είναι το έλαιο τριαντάφυλλου ή argan oil.

Προτιμήστε τα acetone-free προϊόντα: Το κλασικό ασετόν, εάν τα νύχια σας είναι ευαίσθητα και ταλαιπωρημένα, τα κάνει πιο ξηρά και τα ταλαιπωρεί. Γι’αυτό ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα νυχιών είτε είναι ασετόν είτε όχι, που να είναι είναι acetone-free και άρα πιο φιλικά για τα άκρα σας. Επίσης, προτιμήστε εκείνα τα nail removers με σφουγγαράκι, όπου βουτάτε τα δάχτυλά σας μέσα και άρα δε χρειάζεται να τα τρίβετε και τελικά να τα αποδυναμώνετε ακόμη περισσότερο.

Πείτε «ναι» στα nail brushes: Αντί να χρησιμοποιείτε τη λίμα σας για να λειάνετε την επιφάνεια του γυμνού νυχιού σας, καλό είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ειδικές βούρτσες νυχιών που έχουν μικρό μέγεθος και μπορείτε να τις έχετε παντού μαζί σας. Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνετε ευκολότερα όλα τα βακτήρια που τείνουν να βρίσκονται πάνω στα νύχια σας και μπορεί με τις λίμες -που είναι εστία μικροβίων- το πρόβλημα να αυξηθεί. Ωστόσο, φροντίστε να κάνετε απαλές κινήσεις για να μην τραυματίσετε τα νύχια σας.

Ακολουθήστε θεραπείες στο σπίτι: Εάν παρατηρείτε ένα κίτρινο χρώμα στην επιφάνειά των νυχιών σας, αναμίξετε χυμό λεμονιού με μαγειρική σόδα για να δημιουργηθεί μια πάστα. Απλώστε την στα νύχια σας και αφήστε την για 15 λεπτά περίπου. Στην ουσία το οξύ του λεμονιού θα κάνει μια φυσική λεύκανση, η οποία θα επαναφέρει τη φυσική τους απόχρωση. Από την άλλη, εάν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό λαδάκι για πετσάκια, μπορείτε πολύ απλά να εφαρμόσετε ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.

Προσέξτε τη διατροφή σας: Ένας από τους τρόπους για να ενδυναμώσετε τα νύχια σας είναι να εντάξετε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία θα προστατεύσουν τα όργανά σας από τα χημικά στοιχεία του περιβάλλοντος και τους ρύπους. Ακόμη, στραφείτε προς τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά που περιέχουν σίδηρο και θα τονώσουν τα άκρα σας. Τέλος, φροντίστε να καταναλώνετε αμύγδαλα που είναι πλούσια σε μαγνήσιο και άρα θα τα βοηθήσουν στο να γίνουν λεία, λαμπερά και πάνω απ’όλα υγιή.

Αφήστε άβαφα τα νύχια σας για ένα μικρό διάστημα: Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αφήνετε τα νύχια σας για ένα μικρό διάστημα χωρίς ημιμόνιμο ή gel, ώστε να μπορέσουν να ηρεμήσουν και να επανέλθουν στη φυσική τους κατάσταση.

 

 

 

 

 

Πηγή άρθρου: glow.gr

Πηγή φωτογραφιών: glow.gr, peoplegreece.com