Ειδήσεις, Ομορφιά

Η Καλιφόρνια είπε STOP στα μη cruelty-free καλλυντικά!

Σε μια άκρως ευχάριστη, αλλά και επιτακτική από τις παγκόσμιες κλιματικές συνθήκες, κίνηση προέβη η πολιτεία της Καλιφόρνια: μέσα σε 4 περίπου μήνες από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, η πολιτεία προχώρησε στην απαγόρευση των μη cruelty-free καλλυντικών, των καλλυντικών δηλαδή που προκύπτουν μετά από χρόνια πειράματα πάνω σε ζώα. Το εν λόγω νομοσχέδιο καθιστά παράνομη οποιαδήποτε ενέργεια αφορά αυτά τα καλλυντικά, δηλαδή την παραγωγή ή εισαγωγή τέτοιων προϊόντων και φυσικά την πώληση τους.

Σήμερα, με την τεράστια εξέλιξη που υπάρχει στην τεχνολογία και τεχνογνωσία, είναι απλώς αδιανόητο να λαμβάνουν ακόμη χώρα πειράματα πάνω σε ανυπεράσπιστα ζώα, τα οποία αναγκάζονται να ζουν σε άθλιες συνθήκες και να υπομένουν βασανιστήρια, για χάρη της κοσμετολογίας. Πλέον υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι για πειράματα, όπως η χρήση τεχνητού δέρματος, οι οποίες φέρουν τα ίδια αποτελέσματα χωρίς να περιλαμβάνουν την κακοποίηση ζώων και την αντιμετώπιση τους σαν ασήμαντες υπάρξεις.

Τέτοιες αποφάσεις είναι αξιέπαινες και καλό θα ήταν να μην περιορίζονται στα σύνορα μιας μόνο πολιτείας, αλλά να αποκτήσουν παγκόσμιο χαρακτήρα! Ειδικά μετά τις τελευταίες πυρκαγιές της Αυστραλίας και την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν σε χλωρίδα και πανίδα, όλες οι χώρες και πολύ περισσότερο αυτές που θεωρούνται “πολιτισμένες” θα πρέπει να αναθεωρήσουν και να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στη φύση, διότι ο πλανήτης μας στέλνει πλέον σαφή μηνύματα ότι δεν αντέχει άλλο τον τρόπο ζωής μας, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί. Καλό θα ήταν να θυμηθούμε ότι ο άνθρωπος είναι περαστικός και πως η φύση υπήρχε πολύ πριν από εμάς και θα συνεχίσει να υπάρχει!

Ένα τεράστιο μπράβο στην Καλιφόρνια και ευχή να αποτελέσει ηχηρό παράδειγμα και για άλλες χώρες!

 

 

 

 

 

 

Πηγή άρθρου: queen.g

Πηγή φωτογραφιών: thesunflower.com, amazon.com, nolisoli.ph