Μαλλιά, Ομορφιά

3+1 tips για να φροντίζεις τα μαλλιά σου ακόμη και όταν…κοιμάσαι!

Οι περισσότερες γυναίκες ακολουθούμε ως επί το πλείστον μια στοιχειώδη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας: σωστό σαμπουάν, conditioner και περιστασιακά κάποια  μάσκα, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε απαλά και μεταξένια μαλλιά! Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συνήθειες, ειδικά σε ό,τι αφορά τον ύπνο, που ταλαιπωρούν το τριχωτό της κεφαλής και κατ’ επέκταση τα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα αυτά να χάνουν τη δύναμη τους και να αφυδατώνονται.  Δείτε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε για να παραμένουν τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά:

Αλλάξτε μαξιλαροθήκες: οι περισσότερες έχουμε τις κοινές βαμβακερές, οι οποίες όμως αποδυναμώνουν μακροπρόθεσμα τα μαλλιά μας. Αντικαθιστώντας τες με μεταξωτές, τα μαλλιά θα είναι πιο προστατευμένα και θα σπάνε λιγότερο.

Χτενιστείτε πριν κοιμηθείτε: αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να χτενίσετε τα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε, απομακρύνετε τη σκόνη, ενώ παράλληλα έχετε και λιγότερες πιθανότητες να ξυπνήσετε την άλλη μέρα με κόμπους, οι οποίοι αναμφισβήτητα ταλαιπωρούν και τα μαλλιά σας, αλλά και εσάς που θα κληθείτε πρωί πρωί να τα ξεμπερδέψετε.

Μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά και οι λόγοι πολύ απλοί: πρώτον τα βρεγμένα μαλλιά μπερδεύονται και φριζάρουν, ενώ η ελαστικότητα τους περιορίζεται σε σχέση με όταν είναι στεγνά, οδηγώντας  έτσι σε σπάσιμο της τρίχας.

Ενυδατώστε τα: αν δεν προλαβαίνετε να εφαρμόσετε κάποια μάσκα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε υπάρχουν οι overnight hair masks! Εφαρμόστε τις στις άκρες αλλά και ανάμεσα στις τούφες και πιάστε τα σε ένα χαλαρό κότσο! Αν δε θέλετε να λερώσετε τη μαξιλαροθήκη,  μπορείτε να απλώσετε μια πετσέτα και κοιμηθείτε άφοβα, αφήνοντας τη μάσκα να κάνει το θαύμα της!

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή άρθρου: glow.gr 

Πηγές φωτογραφιών: inkefalonia.gr, onmed.gr