Ομορφιά, Πρόσωπο

3+1 tips για φροντίδα της επιδερμίδας σου μετά από κατανάλωση… αλκοόλ!

Ένα Σάββατο βράδυ… Μια γιορτή… Ή απλά για να χαλαρώσεις μετά από μια έντονη μέρα στη δουλειά, ένα ποτηράκι κρασί ή το αγαπημένο σου ποτό θα σου κρατήσουν συντροφιά! Σε τέτοια επίπεδα κατανάλωσης, φυσικά δεν υφίσταται θέμα! Όταν ωστόσο αυτή λαμβάνει χώρα συχνά πυκνά ή σε μια σου έξοδο… το έτσουξες λίγο παραπάνω, τότε  θα πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου ότι η επιδερμίδα σου θα έχει ανάγκη επιπλέον φροντίδα. Και αυτό γιατί το δέρμα αφυδατώνεται και χάνει τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, καθώς και γιατί μειώνει την κυκλοφορία του αίματος και συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία προκαλώντας ανεπιθύμητη ερυθρότητα και πρηξίματα.

Δες λοιπόν τι πρέπει να κάνεις:

Ενυδάτωσε το δέρμα σου: Χρησιμοποίησε ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, υαλουρονικό νάτριο και το νάτριο PCA, τα οποία θα γεμίσουν τα διψασμένα κύτταρα και θα τα επαναφέρουν σε μια υγιέστερη κατάσταση.

Πιες πολύ νερό: Ό,τι και αν βάλεις στο δέρμα σου, αν ο ίδιος σου ο οργανισμός δεν είναι καλά ενυδατωμένος δε θα επιτύχεις τίποτα. Πίνε επομένως πολύ νερό και φρόντισε να καταναλώσεις φρούτα ή να πιες χυμούς, ώστε να ενισχύσεις την πρόσληψη αντιοξειδωτικών. 

Χρησιμοποίησε τοπικά αντιοξειδωτικά: Οι θεραπείες με βιταμίνη C και Ε βοηθούν στο να επιδιορθωθούν τοπικά οι ορατές φθορές από το αλκοόλ, ενώ η βιταμίνη C είναι επίσης γνωστό πως συμβάλει στην επιδιόρθωση των αιμοφόρων αγγείων.

Πλύνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό για το κοκκίνισμα και το πρήξιμο: Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο και ως αποτέλεσμα μιας… ξέφρενης βραδιάς, γέμισες κοκκινίλες ή πρήστηκες…Μην αγχώνεσαι, υπάρχει λύση: Γέμισε το νιπτήρα ή μια φαρδιά λεκάνη με κρύο νερό, πρόσθεσε 15 παγάκια και συμπλήρωσε το νερό με 1/3 ενός φλιτζανιού φυσικού ανθόνερου αμαμελίδας. Βύθισε μέσα το πρόσωπό σου και βάλε το και βγάλε το 10 φορές. Οι χαμηλές θερμοκρασίες συστέλουν τα αιμοφόρα αγγεία και διεγείρουν την αποστράγγιση των υγρών, ενώ η αμαμελίδα έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπολεμά τα οιδήματα, επομένως μετά από αυτό το mini spa, το πρόσωπο σου θα επανέλθει στα φυσιολογικά!

 

 

 

 

 

Πηγή άρθρου: shape.gr

Πηγή φωτογραφιών: imommy.gr