Ομορφιά, Πρόσωπο, Σώμα

5+1 tips για σωστή φροντίδα της επιδερμίδας μετά την εμμηνόπαυση!

Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα στάδιο σταθμό για τη ζωή μιας γυναίκας για διάφορους λόγους! Ορμόνες, συνειδητοποίηση της ηλικιακής πλέον ωριμότητας και πολλά ακόμη δημιουργούν άγχος στις περισσότερες, με αποτέλεσμα να χάνουν την αυτοπεποίθηση τους. Εντάξει… είναι λογικό και αναπόφευκτο πως το δέρμα δεν θα είναι το ίδιο ελαστικό όπως πριν και σταδιακά θα χάνει τη λάμψη του. Υπάρχουν όμως τρόποι να φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου όταν συμβεί αυτό και να διατηρήσεις το δέρμα σου στη μέγιστη δυνατή κατάσταση, παραμένοντας όμορφη και γοητευτική.

1. Να αφαιρείς το μακιγιάζ σου κάθε βράδυ, ανεξαρτήτως από το αν έχεις βαφτεί, ώστε να καθαρίζεις σε βάθος την επιδερμίδα σου για να απομακρύνεις το σμήγμα, τη σκόνη, τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους. Είναι μια απαραίτητη διαδικασία ώστε η επιδερμίδα σου να μπορέσει να αναπλαστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με γαλάκτωμα ή πολύ λιπαρό σαπούνι και χλιαρό νερό.

2. Να ενυδατώνεις το δέρμα σου: Η ενυδάτωση παραμένει ένα κρίσιμο βήμα στην καθημερινή φροντίδα ομορφιάς. Μην ξεχνάς το λαιμό και το ντεκολτέ, καθώς σ’ αυτή την περιοχή το δέρμα είναι λεπτό και εύθραυστο, ιδιαίτερα αν έχει ταλαιπωρηθεί από την ηλιακή ακτινοβολία και επίλεξε πλούσιας σύνθεσης κρέμες ημέρας, ορούς και μάσκες επανόρθωσης, εμπλουτισμένες με αντιγηραντικά συστατικά.

3. Να μην ξεχνάς την κρέμα νύχτας:Χρησιμοποίησε κάθε βράδυ μια λιπαρή κρέμα νύχτας που, εκτός από την αντιρυτιδική και συσφιγκτική της δράση, θα περιέχει ουσίες που ενισχύουν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας (δηλαδή την προστασία στην επιφάνειά της).

4. Να φοράς το αντηλιακό σου: Μη βγαίνεις ποτέ χωρίς αντηλιακό, καθώς οι ακτίνες UV –ιδίως οι UVA– επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας και την ανάπτυξη κηλίδων.

5. Να φροντίζεις το σώμα σου: Μολονότι η επιδερμίδα του σώματός σου δεν είναι τόσο λεπτή, δεν έχει ανοσία ενάντια στην ξηρότητα και την απώλεια σφριγηλότητας. Η ενυδάτωση και η θρέψη της επιδερμίδας μετά το ντους θα αποδειχθεί σωτήρια. Διάλεξε ένα balm, μια κρέμα ή ένα λάδι και άπλωσε το στην επιδερμίδα σου κάνοντας μασάζ. Το τελευταίο διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και βοηθά την επιδερμίδα σου να αναζωογονηθεί.

6. Να παίρνεις το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής: Ένας ισχυρός παράγοντας για την ανανέωση της ώριμης επιδερμίδας είναι η βιταμίνη Ε. Αυτή η βιταμίνη έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, με κυριότερη τη μείωση των ρυτίδων. Συνυπολογίζοντας τη μαλακτική της δράση στη φωτογηρασμένη επιδερμίδα, την πρόληψη κατά των βλαβών που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία και τη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, είναι ιδανική για γυναίκες που βρίσκονται ένα βήμα πριν, ένα βήμα μετά την εμμηνόπαυση.

 

 

Πηγή άρθρου: shape.gr Πηγές φωτογραφιών:y-o.gr , tupielytu.es