Ομορφιά, Πρόσωπο, Σώμα

7 + 1 συμβουλές για σωστή περιποίηση του δέρματος!

Η περιποίηση του δέρματος είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα, για το οποίο κάθε γυναίκα οποιασδήποτε ηλικίας πρέπει να αφιερώνει χρόνο. Τα skincare προϊόντα “ρέουν” άφθονα στην αγορά, κατάλληλα για τις ανάγκες κάθε μίας, ενώ συμβουλές και τρόπους για φυσική περιποίηση μπορεί κανείς να βρει παντού. Εδώ συνοψίσαμε 8 πράγματα που δεν πρέπει να παραμελείς, αν θέλεις το δέρμα σου να είναι νεανικό, καθυστερώντας τα ανεπιθύμητα σημάδια του χρόνου!

Μην ξεχνάτε την ενυδατική σας κρέμα:  Εφαρμόστε την κρέμα σας σχολαστικά μετά το μπάνιο, για να «κλειδώσετε» την υγρασία τους δέρματος που υπάρχει εκείνη τη στιγμή και για να αποκτήσετε περισσότερη λάμψη. Μη διστάσετε να επενδύσετε σε μια καλή ενυδατική, καθώς τα αποτελέσματα θα σας αποζημιώσουν.

c5f72f0778b88f776371c7a041cc7a27.jpg Να φοράτε πάντα τα γυαλιά ηλίου σας: Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε ανελλιπώς τα γυαλιά σας , διαφορετικά εντείνετε την εμφάνιση του ποδιού της χήνας στο πρόσωπό σας και θα σας προσθέτετε χρόνια. Επίσης, όσοι έχουν ανοιχτόχρωμα μάτια είναι πιο επιρρεπείς στις οφθαλμολογικές βλάβες που μπορούν να πάθουν σε αντίθεση με εκείνους που έχουν πιο σκούρα.

Μην ιδρώνετε υπερβολικά: Ο υπερβολικός ιδρώτας ερεθίζει την επιδερμίδα και την κάνει πιο επιρρεπή στην εμφάνιση των ανεπιθύμητων breakouts, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε αφρόλουτρα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή benzoyl peroxide, για να εμποδίσετε την ανεπιθύμητη εμφάνιση σπυριών.

Πείτε »ναι» στα toners: Αναζητήστε εκείνα τα toners που δεν περιέχουν συστατικά, όπως αλκοόλ, κίτρο, χρωστικές και menthol. Χρησιμοποιήστε τα σε καθημερινή βάση μετά τον καθαρισμό και αναζωογονήστε το πρόσωπό σας στη στιγμή.

person-putting-facial-oil-lotion-on-cotton-pad-in-bathroom.jpg

Να είστε φειδωλές με το scrub: Περιορίστε την απολέπιση σε μερικές φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι και μία φορά την εβδομάδα τον χειμώνα, για να μην προκαλέσετε ξηρότητα και αφυδάτωση.

Να αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκη: Είναι πολύ βασικό να αλλάζετε μαξιλαροθήκη κάθε δύο εβδομάδες, διότι μαζεύονται αρκετά μικρόβια πάνω της από την ατμόσφαιρα του δωματίου, καθώς και νεκρά κύτταρα του δέρματός σας.

Το ελαιόλαδο είναι θαυματουργό για το δέρμα: Καλό είναι μετά το ντους και όσο είναι νωπή η επιδερμίδα, να απλώνετε σε πρόσωπο και σώμα ελαιόλαδο και στη συνέχεια να το ταμπονάρετε με μια πετσέτα για να φύγει η περίσσια ποσότητά του. Η πρακτική αυτή θα αφήσει το δέρμα σας απαλό και λείο.

nars-31-phillip-lim-ss18-beauty-look.jpg

Η βιταμίνη C είναι η νέα skincare τάση: Η βιταμίνη C ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και άρα κάνει την επιδερμίδα πιο σφριγηλή και νεανική σε βάθος χρόνου. Επομένως, προτιμήστε προϊόντα που περιέχουν ακτινίδιο, grapefruit και φυσικά το κλασικό πορτοκάλι, φρούτα τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία που με τη σειρά τους ωφελούν το δέρμα.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή άρθρου & φωτογραφιών: glow.gr,iatronet.gr