Μόδα, Παπούτσια

Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020. Αυτά τα παπούτσια θα επικρατήσουν

Ήλθε και παρήλθε η Εβδομάδα Μόδας και για φέτος. Ποιο είναι το φυσικό επόμενο; Μα φυσικά, να συζητήσουμε σχετικά με τις μεγαλύτερες τάσεις που εντοπίσαμε στις πασαρέλες των καλύτερων οίκων μόδας! Μπορεί να είναι ακόμα Φεβρουάριος, μπορεί το κρύο να είναι ακόμα επικρατέστερο αλλά εμείς  βλέπουμε μπροστά.

Ήρθε η ώρα να σε ενημερώσω και για τις μεγαλύτερες τάσεις στα γυναικεία παπούτσια! Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποια είναι τα πιο στιλάτα παπούτσια για φέτος και ποια είναι αυτά που θα αναδείξουν το κάθε σου outfit.

Καλοκαιρινές εσπαντρίγιες

εσπαντρίγιες φετινή τάση άνοιξη- καλοκαίρι 2020

Μία από τις τάσεις που κυριάρχησαν στις πασαρέλες και σύντομα θα βλέπεις παντού είναι οι καλοκαιρινές εσπαντρίγιες. Αποτελεί γνώριμη τάση καθώς προϋπήρχε πριν από λίγα χρόνια, αλλά φέτος αναβαθμίζεται. Γίνονται περισσότερο καλοκαιρινές από ανοιξιάτικες, με κόμπους, διάφορες πλέξεις και την επόμενη τάση στη λίστα μας, με τη προσθήκη πλατφόρμας!

Γυναικεία παπούτσια με πλατφόρμα

γυναικεία παπούτσια πλατφόρμες

Μία ακόμη τάση που επανέρχεται λοιπόν είναι οι πλατφόρμες. Μπορείς να δώσεις μία εξτρά δόση στήριξης στο πόδι σου με την ισχυρή πλατφόρμα που είναι στη μόδα το 2020. Οι δερμάτινες μπότες ενισχύονται με το εν λόγω τακούνι για την άνοιξη, φέρνοντας έναν luxe αέρα δεκαετίας του ’70 στα outfits και το ίδιο μοτίβο ακολουθούν και τα φετινά σανδάλια  με φλατ πλατφόρμα για το καλοκαίρι!

Γόβες τύπου Mary Jane’s

τακούνια για άνοιξη

Όσον αφορά τις γόβες, τα παπούτσια που θα πρωταγωνιστήσουν είναι τα λεγόμενα Mary Jane’s. Πρόκειται για ένα πολύ θηλυκό ζευγάρι παπούτσια  με μία κολακευτική μπαρέτα και σταθερό, χοντρό, τετράγωνο τακούνι. Οι πιο μοδάτες εκδοχές τους είναι οι πολύχρωμες με σατέν ποιότητα! Για εσένα που δεν μπορείς το τακούνι στιλέτο, η συγκεκριμένη τάση θα σου ταιριάξει γάντι.

Γυναικεία παπούτσια με τετράγωνη μύτη

τάση στα παπούτσια με τετράγωνη μύτη

Γενικότερα, σίγουρα θα πρόσεξες ότι η μόδα επιτάσσει για φέτος ιδιαίτερες σιλουέτες. Όπως και στα γυναικεία ρούχα, έτσι και στα γυναικεία παπούτσια παρατηρούνται έντονες σιλουέτες είτε με περίτεχνα σχέδια στο τακούνι, είτε με διαφορετική μύτη στο παπούτσι. Τι εννοώ; Μα φυσικά, ότι φέτος θα φορεθούν πολύ πέδιλα, σανδάλια, γόβες και μπότες είτε με μυτερή, τριγωνική μύτη, είτε με τετράγωνη!

Μοντέρνα μοκασίνια με αέρα δεκαετίας του ’70

γυναικεία παπούτσια μοκασίνια

Μία πιο σύγχρονη πρόταση που φέρνει και μία ρετρό πνοή από το ’70 είναι τα μοντέρνα μοκασίνια. Όλα τα catwalks θα είχαν έστω ένα ζευγάρι, εάν όχι περισσότερα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι ένα must have! Δίνεται βάση και εδώ στα τακούνια, με τα chunky triangle heels να πρωταγωνιστούν.

Γυναικεία παπούτσια με αλυσίδες

τακούνια με αλυσίδα

Εκτός από τα περίτεχνα τακούνια, εντοπίστηκε και μία άλλου είδους διακόσμηση στα υποδήματα που είναι στη μόδα για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2020. Πρόκειται για τις αλυσίδες που είναι συνδεδεμένος με τα παπούτσια! Αυτό το trend έχει εμφανίζεται με ποικίλους τρόπους αλλά συνήθως το βλέπουμε ως λουράκι, ως μπαρέτα αλλά ακόμα και σαν απλή διακόσμηση.

Μules με μικρό τακούνι

ανοιξιάτικα παπούτσια

Ένα shoe trend που ευτυχώς παραμένει στις επιλογές σου για το 2020 είναι τα mules. Τι είναι τα mules; Σκέψου παπούτσια που θυμίζουν παντόφλες, με μυτερή μύτη και κοντό kitten heel είτε σε μίνιμαλ γραμμές με μαύρο ή λευκό χρώμα, είτε σε παστέλ τόνους με φιόγκους. Τα συγκεκριμένα είναι το πιο άνετο και ταυτόχρονα στιλάτο κομμάτι για τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις σου!

Λουράκια με έμφαση στον αστράγαλο

styling παντελόνι με δέσιμο από τακούνι

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για φέτος δεν είναι άλλη από τα πολλά λουράκια στα παπούτσια και την έμφαση στον αστράγαλο! Σκέψου πέδιλα με ασύμμετρα λουράκια, σανδάλια τύπου μονομάχου και άλλα. Ακόμα και οι εσπαντρίγιες στις οποίες προαναφέρθηκα ανήκουν σε αυτή τη τάση.

Τα συγκεκριμένα θα τα λατρέψεις διότι είναι τα ιδανικά παπούτσια για σε βγάλουν ασπροπρόσωπη και στις καθημερινές και στις βραδινές εξόδους σου! Bonus tip: Μία street style τάση για φέτος είναι και το δέσιμο ενός φαρδιού παντελονιού με τα λουράκια του παπουτσιού στον αστράγαλο.

Παπούτσια με λάμψεις και μεταλλιζέ μπότες

γυναικεία μπότα με λάμψεις και στρας

Ένα από τα παράδοξα που συναντάμε πλέον στις επιδείξεις μόδας μεγάλων οίκων είναι η παρουσία της μπότας στις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές κολεξιόν. Πράγματι, μπορεί να είναι όντως ασυνήθιστο για τη καθημερινότητα αλλά είναι σίγουρα μία τάση που θα τραβήξει τα βλέμματα συνδυασμένη με ένα ανοιξιάτικο φόρεμα.

 

 

Πηγή: https://www.ediva.gr/Πηγή Φωτογραφίας:https://www.beautetinkyriaki.gr/