Μαλλιά

Τέλειες ανταύγειες: όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Μικρές αλλαγές που θα σου χαρίσουν το χρώμα των ονείρων σου.

Αν ρωτήσεις τον κομμωτή σου ποιο είναι το ένα πράγμα που του ζητούν συχνότερα, η απάντηση σίγουρα θα είναι οι ανταύγειες. Αν αφήσουμε στην άκρη τις επισκέψεις ρουτίνας όπως η ρίζα, είναι αναμενόμενο ότι οι περισσότερες γυναίκες ζητούν κάτι που περιλαμβάνει ανταύγειες ή και μπαλαγιάζ. Οι ανταύγιες  βλέπεις, είναι ο τέλειος τρόπος για να «φωτίσει» το χρώμα των μαλλιών ή και να σκουρύνει αντίστοιχα χωρίς να ταλαιπωρηθεί πολύ ή τρίχα και χωρίς να φανεί τεράστια, δραματική αλλαγή.

Ωστόσο, οι ανταύγιες θέλουν προσοχή. Πόσες φορές δεν έχουν κοκκινίσει οι δικές σου ανταύγειες (αν είσαι μελαχρινή) και πόσες φορές δεν έχουν κιτρινίσει οι τούφες σου (αν είσαι ξανθιά). Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν σε χρώμα που έχει πετύχει… Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που οι ανταύγειες σου δεν είναι καθόλου αυτό που ήθελες.

Η περιγραφή του χρώματος των μαλλιών είναι πολύ, ΠΟΛΥ δύσκολη. Μπορεί να νομίζεις πως εξήγησες ακριβώς αυτό που θέλεις στον κομμωτή σου όμως, εκείνος να έχει καταλάβει κάτι άλλο. Όχι, δεν είναι πρόβλημα επικοινωνίας ή αντίληψης. Το χρώμα είναι σχετικό και ο κάθε ένας μας (πελάτης ή κομμωτής) το ερμηνεύει διαφορετικά.

Μιλήσαμε με τους αγαπημένους μας colorists και μας αποκάλυψαν τα απόλυτα tips που θα εξασφαλίσουν 100% επιτυχία στο επόμενο ραντεβού σου για ανταύγιες και τέλειο χρώμα με διάρκεια μέχρι να ξαναπάς στο κομμωτήριο. Διάβασε τα πάντα στην gallery που ακολουθεί…

1.ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ. Το λέμε κάθε φορά που αναφερόμαστε στο χρώμα γιατί είναι το ένα πράγμα που μας λένε ξανά και ξανά οι κομμωτές. Συγκέντρωσε φωτογραφίες και μην προσπαθείς μόνο να περιγράψεις αυτό που θες. Ίσως και εσύ η ίδια να ανακαλύψεις πως, αυτό που περιγράφεις, δεν έχει καμία σχέση με τη φωτογραφία που δείχνεις.

 

2. ΜΙΛΑ! Εξήγησε στον κομμωτή σου την καθημερινή σου ρουτίνα. Πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου ψηλά; Αλλάζεις τη χωρίστρα σου; Όλα αυτά παίζουν ρόλο στην τοποθέτηση των ανταυγειών και προφανώς στο τελικό αποτέλεσμα!

3.ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ. Ξέρουμε, κάνεις ανταύγειες για να μην χρειάζεται να πηγαίνεις συνέχεια στο κομμωτήριο όμως μην το παρακάνεις. Αν το χρώμα σου ξεθωριάσει πολύ και οι άκρες σου υποστούν μεγάλη ζημιά, τότε θα δυσκολευτεί ο κομμωτής σου (και εσύ) να το επαναφέρει και να κάνει ακριβώς το ίδιο που είχες.

 

4.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ. Αφενός θα πρέπει να κρατηθείς και να μην λουστείς πολύ γρήγορα μετά το ραντεβού σου. πρέπει να δώσεις χρόνο στο χρώμα να σταθεροποιηθεί (3-3 μέρες). Έπειτα δεν πρέπει να λούζεσαι με οποιοδήποτε σαμπουάν. Όχι, δεν πρέπει να πάρεις απλά σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, χρειάζεσαι σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά χωρίς sulfates. Μόνο έτσι δεν θα κοκκινίσει το καστανό και δεν θα κιτρινίσει το ξανθό σου.

5.Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ GLOSS. To gloss είναι ουσιαστικά μία θεραπεία λάμψης που “κλειδώνει” το χρώμα και το κάνει πιο λαμπερό. Μπορείς να το κάνεις στο κομμωτήριο ανάμεσα στις βαφές (είναι οικονομικό) ή και μόνη σου με προϊόντα που θα βρεις στα καταστήματα. 

 

 

 

Πηγή:https://www.queen.gr/ Πηγή Φωτογραφίας:  https://www.missbloom.gr/