Ιδού μερικές επιστημονικές αποδείξεις για τις τροφές που μειώνουν τις ρυτίδες:
- Το ακτινίδιο περιέχει διπλάσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Η εν λόγω βιταμίνη παίζει τον πρώτο ρόλο στην ικανότητα της επιδερμίδας σου να παράγει την πρωτεΐνη του κολλαγόνου.
- Τα κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, όπως το μανταρίνι, το γκρέιπφρουτ και το καρότο, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία ανανεώνει τα κύτταρα και επουλώνει τα σημάδια της ακμής.
- Η ντομάτα είναι η βασικότερη πηγή λυκοπενίου, ενός αντιοξειδωτικού που βοηθά την επιδερμίδα του προσώπου να αποφεύγει τα εγκαύματα από τον ήλιο.
- Τα καρύδια και τα αμύγδαλα είναι τόσο πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη και βιταμίνη Ε, που καταφέρνουν να λειαίνουν και να ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα κάνοντάς την πιο λαμπερή και σφριγηλή.
- Το πράσινο τσάι, χάρη στις πολυφαινόλες, προσφέρει ισχυρή ασπίδα προστασίας από τις ελεύθερες ρίζες.
- Το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής θα βοηθήσει να μειώσεις το οξειδωτικό στρες στην επιδερμίδα σου. Όταν ο στόχος είναι η ταχεία ανάπλαση του «κουρασμένου» δέρματος, θυμήσου αυτά τα συστατικά: βιταμίνες C, E, καροτενοειδή, συνένζυμο Q10, σελήνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και εκχύλισμα πολυφαινολών.
Πηγή:https://www.shape.gr/ Πηγή Φωτογραφίας:https://regenis.gr/