Νύχια

Τόλμησε το! Επαγγελματικό μανικιούρ στο σπίτι

Πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσετε στο σπίτι το αψεγάδιαστο μανικιούρ που πετυχαίνουν οι ειδικοί; Τα τέλεια do-it-yourself νύχια αποτελούν πρόκληση για κάθε γυναίκα, αλλά σίγουρα όχι κάτι ακατόρθωτο.

Από τα εντυπωσιακά βερνίκια, μέχρι τα καλύτερα προϊόντα για τέλειο σχήμα,  σας παρουσιάζουμε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για ένα επαγγελματικό μανικιούρ στο σπίτι:

1. Βρείτε τον κατάλληλο χώρο

Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε, καθίστε σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού που σας κάνει να νιώθετε άνετα. Βρείτε την επιφάνεια που θα δουλέψετε και βάλτε μουσική ή την αγαπημένη σας εκπομπή να παίζει στο background.

2. Προετοιμάστε τα νύχια σας

Η σωστή προετοιμασία των νυχιών, μπορεί να κάνει το μανικιούρ σας να κρατήσει μέχρι και 7 μέρες. Πριν αρχίσετε το βάψιμο, σιγουρευτείτε ότι είναι καθαρά και δεν έχουν ίχνη από το προηγούμενο βερνίκι.

Essie – Remover good as gone 

The Sign Tribe – Remove and Chill nail polish eraser cream 

 

3. Σχήμα

Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε νυχοκόπτες με επίπεδες άκρες και στη συνέχεια τελειοποιήστε τις άκρες του νυχιού με λίμα. Μόλις δώσετε το επιθυμητό σχήμα, καθαρίστε τα νύχια σας με ασετόν για να απομακρύνετε τη λιπαρότητα.

Sephora Collection – Nail Files 

 

                 Reverence De Bastien – Glass nail file 

 

4. Κόψτε τις παρανυχίδες – μόνο

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τριμάρετε τις παρανυχίδες σας και να χρησιμοποιείτε buffer για απομακρύνετε το ξηρό δέρμα γύρω από τα νύχια. Αποφύγετε να κόψετε μόνοι σας τα πετσάκια, καθώς μπορεί να δημιουργηθούν νέες παρανυχίδες, αλλά να προκληθεί ακόμη και μόλυνση.

 

Margaret Dabbs London – Leather-Bound Manicure & Pedicure Set 

 

5. Βάψιμο

Έχοντας κάνει την κατάλληλη προετοιμασία, έρχεται η στιγμή να βάψετε τα νύχια σας. Εφαρμόστε πρώτα τη βάση και περιμένετε ένα με δύο λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, ξεκινήστε με το χρώμα από το κέντρο του νυχιού και προχωρήστε προς τις άκρες. Είναι καλό να περιμένετε από πέντε μέχρι δέκα λεπτά πριν περάσετε τη δεύτερη στρώση βερνικιού, για να αποφύγετε τυχόν φουσκάλες. Επιπλέον, αυτό το διάστημα βοηθάει το χρώμα να στεγνώσει γρηγορότερα.

 

Essie – Color 93 Mezmerised 

 

Christian Louboutin Beauty – Nail Polish Crosta Meteor 

                               Dior – Base Coat Apricot 

 

6. Συντήρηση

Μόλις το χρώμα στεγνώσει τελείως, εφαρμόστε top coat για λάμψη. Για να επεκτείνετε τη διάρκεια του μανικιούρ σας, μπορείτε να περνάτε κάθε μέρα τα νύχια σας με top coat, αλλά και να εφαρμόζετε ενυδατικό λαδάκι, που τα φρεσκάρει, σαν να βγήκατε μόλις από σαλόνι ομορφιάς.

 

 

OPI – Nail Lacquer Top Coat

French Girl Organics – Nail & Cuticle Oil 

 

 

 

Πηγή: https://vogue.gr/Πηγή Φωτογραφίας: https://www.happynails.gr/