Σώμα

Γυμναστική στο κρεβάτι; Σε προκαλούμε να το δοκιμάσεις

Αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε όλοι σε καραντίνα και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε σε γυμναστήριο και πολύ πιθανό να μπούμε σε πειρασμό να πάρουμε κιλά.

Όμως, το ότι περνάμε όλες μας τις ώρες στο σπίτι δεν είναι δικαιολογία για να τεμπελιάσουμε και να μην κάνουμε γυμναστική! Το καλοκαίρι πλησιάζει  , ελπίζω να βγούμε από αυτή την κατάσταση δυνατοί και υγιείς , και τι καλύτερο να έχουμε ένα επίσης δυνατό και υγιές σώμα;

Σου παρουσιάζω λοιπόν 5 απλές ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις ξαπλώνοντας στο κρεβάτι σου! Θα μπορέσεις να εντάξεις την άσκση είτε στη πρωινή ρουτίνα σου, είτε στη βραδινή προετοιμασία για τον ύπνο.

Ποιες ασκήσεις γυμναστικής μπορείς να κάνεις ξαπλωμένη στο κρεβάτι!

 

Σανίδα στους πήχεις

άσκηση γυμναστικής για το κρεβάτι

Η πρώτη άσκηση κατάλληλη για το στρώμα δεν είναι άλλη από την αγαπημένη σανίδα. Στηρίξου στους πήχεις σου και φρόντισε να ισορροπήσεις σωστά το βάρος σου ανάμεσα στα χέρια και στους αγκώνες. Ακόμη, πρόσεξε οι αγκώνες σου να μη βυθίσουν υπερβολικά στο στρώμα! Μείνε σε αυτή τη στάση για 30′ για να νιώσεις τη διαφορά σε όλο το σώμα.

Σανίδα με στάση «κάτω σκύλος»

άσκηση γιόγκα γυναίκα

Η δεύτερη άσκηση που μπορείς να κάνεις είναι εμπλουτισμένη και με στοιχεία από γιόγκα! Ξεκινάς με κανονική σανίδα αυτή τη φορά, στηριζόμενη στα χέρια σου και ύστερα σιγά, σιγά σχηματίζεις τη στάση «κάτω σκύλος» και στη συνέχεια γυρνάς στην αρχική θέση. Η συγκεκριμένη άσκηση βοηθάει τόσο στην ευελιξία σου όσο και στην ενδυνάμωση του σώματος. Κάνε ένα σετ των 15 επαναλήψεων για αρχή!

Άσκηση πιλάτες «Roll up» στο κρεβάτι

άσκηση πιλάτες στο κρεβάτι

Τρίτη στη σειρά έρχεται μία άσκηση πιλάτες. Σίγουρα μετά την εικονιζόμενη θα νιώθεις εξαιρετικά έντονα τους κοιλιακούς, τη πλάτη και τους ιγνυακούς τένοντες σου. Θα σου πρότεινα και σε αυτή να κάνεις ένα σετ 15 επαναλήψεων. Βέβαια, προσπάθησε σε κάθε επανάληψη να τεντώνεσαι ακόμα περισσότερο, ώστε να φτάσεις όσο πιο κοντά μπορείς τα δάχτυλά σου στα πόδια σου.

Άσκηση γέφυρα στο κρεβάτι

εκγύμναση στο κρεβάτι

Η γνωστή σε όλες γέφυρα αποτελεί την επόμενη άσκηση στη λίστα μου. Κλασικά και σε αυτή καλό θα ήταν να κάνεις 15 επαναλήψεις ώστε να σφίξει ολόκληρο το σώμα και ιδιαίτερα οι γλουτοί. Για καλύτερα αποτελέσματα φρόντισε να κάνεις και μία παύση όταν βρίσκεσαι στον αέρα κι αν θέλεις να βάλεις και τους μηρούς στο παιχνίδι τοποθέτησε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου και σφίξε!

Ανυψωμένοι κοιλιακοί με πολλά μαξιλάρια

κοιλιακοί ασκήσεις

Για το τέλος σου άφησα τη καλύτερη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις πολλά μαξιλάρια, το ένα πάνω στο άλλο με σκοπό να δημιουργήσεις τη κατάλληλη βάση για την άσκηση. Στη συνέχεια τοποθέτησε τα χέρια σου πάνω στα μαξιλάρια και κάνε σανίδα. Σε αυτή τη στάση ξεκίνησε τους κοιλιακούς σου. Φυσικά οι 15 επαναλήψεις είναι must!

 

 

Πηγή:https://www.ediva.gr/ Πηγή φωτογραφίας:  https://www.vita.gr/