Ομορφιά, Πρόσωπο, Υγεία

Πως πλένεις τα πινέλα σου; Ο σωστός τρόπος να το κάνεις…

Οι τρόποι είναι δύο- τρεις διαφορετικοί και αφορμή για αυτό το άρθρο είναι ένα μήνυμα που έλαβα από μια φίλη μου: «Πώς πλένεις τα πινέλα σου;». Ιδού οι απαντήσεις!

Με μπάρα αντιβακτηριδιακού σαπουνιού 

Είναι η μέθοδος που εφαρμόζω συχνότερα και την οποία θεωρώ πιο πρακτική αφού αυτό που πρέπει να κάνεις δεν είναι τίποτα δύσκολο. Παίρνεις μια μπάρα αντιβακτηριδιακού σαπουνιού την βρέχεις καλά, ομοίως βρέχεις και τα πινέλα σου και έπειτα παίρνεις ένα ένα και το τρίβεις με απαλές κυκλικές κινήσειςπάνω στην μπάρα αυτή έως ότου δεις ότι από το πινέλο δεν βγαίνει άλλο χρώμα. Βεβαίως, αυτές τις μέρες υπάρχει η δυσκολία του να βρεις αντιβακτηριδιακό σαπούνι, κάτι που παλιότερα φάνταζε το πιο απλό πράγμα στον κόσμο.

Με μπάρα σαπουνιού και ελαιόλαδο: η DIY συνταγή

Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και με πράγματα που όντως έχεις στο σπίτι. Επιπλέον, με αυτή τη μέθοδο θα διασφαλίσεις ότι η τρίχα από τα πινέλα σου δεν θα καταστραφεί, ειδικά όταν μιλάμε για πινέλα με φυσική τρίχα. Για να την κάνεις θα χρειαστείς αντιβακτηριδιακό υγρό σαπούνι και ελαιόλαδο. Πώς την εφαρμόζεις; Ανάμειξε 2/3 μέρη υγρό σαπούνι και 1/3 ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ. Καλό είναι να φτιάξεις αρκετή ποσότητα για όλα σου τα πινέλα. Έπειτα, βρέξε τα πινέλα σου κάτω από ζεστό νερό και βύθισε ένα- ένα στο μείγμα στριφογυρίζοντας απαλά (το πινέλο πρέπει να ακουμπάει στο πιάτο) μέχρι να φύγει κάθε υπόλειμμα μακιγιάζ. Έπειτα, βάλε το κάθε πινέλο κάτω από χλιαρό νερό και ξέπλυνε καλά.

Με ειδικά προϊόντα

Στα καταστήματα καλλυντικών θα βρεις πολλά και εξειδικευμένα προϊόντα για τον καθαρισμό των πινέλων. Ένα από τα πιο αγαπημένα μας που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμη και χωρίς νερό είναι το Fenty Dry Brush Cleaning Sponge το οποίο αφαιρεί τις χρωστικές στα πινέλα χωρίς να χρειάζεται να τα βρέξεις ενώ για να το ξαναχρησιμοποιήσεις πλένεις το σφουγγαράκι της συσκευασίας.

Για extra καθαριότητα: το tip με το οινόπνευμα

Αφού έχεις πλύνει τα πινέλα σου και έχουν στεγνώσει, βάλε σε μερικά φύλλα από χαρτί κουζίνας οινόπνευμα και πέρασε απαλά τα πινέλα σου ένα- ένα χωρίς να πιέζεις την τρίχα πάνω στο χαρτί. Αυτό το έξτρα βήμα μας κάνει να νιώθουμε ακόμη περισσότερο ασφαλείς για το τι βάζουμε στο πρόσωπό μας, ειδικά σε τέτοιου καιρούς!

Πώς τα στεγνώνεις

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε μετά πινέλα μας είναι ο τρόπος που τα στεγνώνουμε αφού τα πλύνουμε! Οι περισσότεροι τα βάζουμε κάθετα σε κάποιο βάζο. Αυτός ο τρόπος είναι πολύ λάθος για τον εξής λόγο: το νερό φεύγει από την τρίχα και πηγαίνει προς την λαβή του πινέλου και εσωτερικά εκεί που υπάρχει η κόλα. Άρα, τα πινέλα ξεκολλάνε μετά από μερικά πλυσίματα. Επιπλέον, τα περισσότερα πινέλα έχουν ξύλινη λαβή και με αυτόν τον τρόπο το νερό πηγαίνει προς το ξύλο το οποίο ανοίγει και πάλι χαλάει.

 

 

 

Πηγή:https://www.tlife.gr/ Πηγή φωτογραφίας: www.ediva.gr