Ομορφιά, Προϊόντα, Πρόσωπο

All about Brows: Οι κινήσεις που πρέπει να γνωρίζετε για καλοσχηματισμένα φρύδια

Απλές κινήσεις που όλες μπορείτε να επιχειρήσετε!

 

Τα καλοσχηματισμένα φρύδια μπορούν να κολακεύσουν στη στιγμή τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και να σας χαρίσουν το πιο σαγηνευτικό βλέμμα. Ωστόσο, πολλές από εσάς σίγουρα θα έχετε προσπαθήσει να φτιάξετε μόνες σας τα φρύδια σας, γνωρίζοντας πως το ραντεβού με τον αγαπημένο σας brow expert θα αργήσει. Ίσως μάλιστα να έχετε τραβήξει και περισσότερες τριχούλες από όσες θα έπρεπε και να χαλάσατε το φυσικό τους σχήμα. Πριν πανικοβληθείτε, συνεχίστε να διαβάζετε, για να δείτε όλα τα tips που μπορείτε να ακολουθήσετε, για να διορθώσετε τα eyebrows σας και να αποκτήσετε φρύδια on fleek, ακόμη και αποκλεισμένες στο σπίτι σας!

skincare.jpg

Βήμα 1: Fixing

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να βγάλετε τα φρύδια σας σωστά είναι να πάρετε ένα μικρό χτενάκι φρυδιών και να τα χτενίσετε προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο θα βλέπετε πόσο έχουν μεγαλώσει και προεξέχουν οι τριχούλες σας. Κόψτε έπειτα με ένα μικροσκοπικό ψαλιδάκι, ειδικό για φρύδια, όσες τριχούλες προεξέχουν αρκετά. Ωστόσο, φροντίστε να είστε αργές και προσεκτικές στις κινήσεις σας για να μην κόψετε παραπάνω από όσο πρέπει τις τρίχες. Στη συνέχεια, χτενίστε τες προς τα κάτω και με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών βγάλτε τις περιμετρικές τριχούλες, δηλαδή εκείνες που βρίσκονται πολύ πιο πάνω και κάτω αντίστοιχα, από τη φυσική brow line σας.

Εάν πάλι τα φρύδια σας δεν έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ αλλά πρέπει οπωσδήποτε να τα φτιάξετε έστω και λίγο είτε γιατί δε μπορείτε να τα βλέπετε απεριποίητα είτε γιατί θα αργήσει το καθιερωμένο σας ραντεβού, προσπαθήστε να τραβήξετε απλώς 2-3 μικρές τριχούλες, που δε θα αλλοιώσουν σε καμία περίπτωση το σχήμα των eyebrows σας.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στο fixing των φρυδιών παίζει και ο φωτισμός. Κατευθυνθείτε προς το παράθυρο του σπιτιού σας και γυρίστε προς τον ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να βλέπετε και την παραμικρή τριχούλα και δε θα κάνετε κανένα απολύτως λάθος με το τριμάρισμα.

brows3.jpg


Βήμα 2: Makeup

Όταν πρόκειται να βάψετε τα φρύδια σας μετά τη διαδικασία trimming που περιγράφηκε παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη απόχρωση για να τα βάψετε, και που θα κινείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο χρώμα των μαλλιών σας, για να είναι πιο αρμονικό το αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση, εάν δε μπορείτε να βρείτε τον ακριβή τόνο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε προϊόντα σε μορφή πούδρας για τα φρύδια, σε διαφορετικές αποχρώσεις, ώστε να φτάσετε στο χρώμα που θέλετε. Ύστερα, γεμίστε τα κενά σημεία με ένα μολύβι ή μια σκιά και στη συνέχεια, για να δώσετε μεγαλύτερη ένταση και σταθερότητα, μπορείτε να εφαρμόσετε από πάνω κι ένα brow gel.

Don’t panic

Όπως προαναφέραμε, ο πανικός δε βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις και σίγουρα δε θα επαναφέρει το παλιό σχήμα των φρυδιών σας σε περίπτωση που έχετε κάνει κάποιο λάθος. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να τα αφήσετε έτσι για 3 εβδομάδες περίπου, ώστε να βγουν νέες τριχούλες και να γεμίσουν τυχόν κενά που έχουν δημιουργηθεί. Και κάθε φορά που θα θέλετε να τα φτιάχνετε, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε κάποιο brow gel, που είναι η πιο ασφαλής επιλογή και δε λερώνει ούτε παραλλάσσει το σχήμα τους.

The brow products

 With a comb

With a comb

Perfect Brow Pencil, Anastasia Beverly Hills

 Two tones

Two tones

Brow Kit, Bobbi Brown

 For redheads

For redheads

Eyebrow Pencil in Auburn, Laura Mercier

 Best seller

Best seller

Brow Drama Brow Sculpting Mascara, Maybelline New York

 New entry

New entry

Brow Styler, Benefit Cosmetics

 In gel form

In gel form

Perfect Brow Mascara, Erre Due

 

Πηγή:https://glow.gr/ Πηγή φωτογραφίας: https://www.pasmina.gr/