Μαλλιά

Φτιάξε την καλύτερη φυσική μάσκα μαλλιών με μηλόξυδο

Μερικές φορές οι πιο φυσικές λύσεις είναι και οι πιο αποτελεσματικές.
Χτενίσματα, ίσιωμα, στέγνωμα με πιστολάκι και συνεχές styling συχνά καταστρέφουν τα μαλλιά και οδηγούν στη συσσώρευση προϊόντος στην τρίχα και σε άτονα, θαμπά μαλλιά που φωνάζουν «bad hair day» από χιλιόμετρα. Υπάρχει όμως ένας απλός και σούπερ φυσικός τρόπος να καταπολεμήσεις το πρόβλημα και να απομακρύνεις από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής ό,τι μένει πίσω μετά από κάθε λούσιμο και σαμποτάρει την υγεία και την ζωντάνια τους: το μηλόξυδο!

Πώς λειτουργεί;

Γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό; Διότι είναι όξινο. Λιγότερο όξινο από τα «scalp detox» προιόντα του εμπορίου αλλά πιο όξινο από το καθημερινό σου σαμπουάν. Περιττά έλαια, ρύποι και κατάλοιπα προϊόντων styling που έχουν συσσωρευτεί στα μαλλιά απομακρύνονται αποτελεσματικά χωρίς όμως να καταστρέφεται η τρίχα.

Επιπλέον το μηλόξυδο έχει ευεργετικές ιδιότητες και για το τριχωτό της κεφαλής. Τα προιόντα styling που όλες χρησιμοποιούμε τόσο συχνά δεν κατασκευάζονται με γνώμονα το φυσικό pH της επιδερμίδα στο σημείο αυτό και έτσι μπορεί να το διαταράξουν και να οδηγήσουν σε ερεθισμούς.

Προσοχή όμως, μην λουστείς απλά με μηλόξυδο γιατί ρισκάρεις να καταστρέψεις την τρίχα σου και να προκαλέσεις ζημιές και στο τριχωτό.

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις;

    1. Σε ένα μπουκάλι ανακάτεψε 500 ml νερό με 1 μεγάλη κουταλιά μηλόξυδο και κούνησε το καλά για να αναμειχθούν καλά τα συστατικά.
    2. Ψέκασε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά μέχρι να νιώσεις ότι έχουν βραχεί αρκετά.
    3. Κάνε μασάζ στα μαλλιά και το κεφάλι με τις άκρες των δαχτύλων σου. Το μηλόξυδο έχει διαλυθεί αρκετά μέσα στο νερό και δεν πρέπει να το αισθάνεσαι να καίει.
    4. Άφησε το μείγμα στα μαλλιά σου για 5-10’.
    5. Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με νερό σε θερμοκρασά δωματίου.
    6. Συνέχισε την περιποίηση των μαλλιών σου με ένα ελαφριάς μοφής conditioner που ξέρεις ότι δεν βαραίνει τα μαλλιά.
    7. Ξέπλυνε καλά και πάλι μέχρι να φύγει όλο το προιόν και τέλος, άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά αν σου το επιτρέπει ο χρόνος σου.

 

 

Πηγή:https://elle.gr/ Πηγή φωτογραφίας:https://www.bovary.gr/