Ομορφιά, Σώμα

Ο απόλυτος οδηγός για αποτρίχωση στο σπίτι με 4 απλά βήματα

Η αποτρίχωση αποτελεί την πιο συχνή beauty συνήθεια των γυναικών, αφού μας κάνει να νιώθουμε πιο άνετα με το σώμα μας, να είμαστε γεμάτες αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα χαρίζει απαλό δέρμα, σαν μωρού. Εάν αποφασίσετε να την κάνετε μόνες σας στο σπίτι δεδομένου ότι γνωρίζετε πως το ραντεβού με την αισθητικό σας θα αργήσει, θα πρέπει να ξέρετε μερικά σημαντικά πράγματα, που θα σας γλιτώσουν χρόνο και θα σας προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Plus, θα μειώσουν τις πιθανότητες να ερεθίσετε την επιδερμίδα σας ή να κοπείτε. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, τον απόλυτο οδηγό αποτρίχωσης για να αποκτήσετε δέρμα απαλό και πορσελάνινο. Σαν να επισκεφθήκατε το αγαπημένο σας beauty salon!

waxing-101-2-at-home-waxing-guide-homepage-1280x720.jpg

1. Κάντε απολέπιση

Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία της αποτρίχωσης, θα πρέπει να κάνετε απολέπιση, για να ανοίξουν οι πόροι και να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Αφιερώστε χρόνο σε αυτό και θα δείτε πόσο πιο εύκολο θα γίνει το waxing. Plus, το scrub ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την όψη επιδερμίδας κι ενθαρρύνει την παραγωγή νέων κυττάρων, κάτι που σημαίνει πιο σφριγηλό και νεανικό δέρμα. Εάν πάλι δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο απολεπιστικό προϊόν, μπορείτε να κάνετε dry brushing, δηλαδή ξηρή απολέπιση, η οποία γίνεται πιο γρήγορα και προσφέρει hardcore αποτελέσματα.

2. Στεγνή επιδερμίδα

Σε αντίθεση με το ξύρισμα, η αποτρίχωση απαιτεί στεγνό δέρμα, διότι δε μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν είναι τελείως βρεγμένο. Κάντε κανονικά ντους και στη συνέχεια σκουπίστε το σώμα σας χωρίς όμως να βάλετε κάποια κρέμα σώματος. Plus, εάν ζεσταίνεστε πολύ και ιδρώνετε εύκολα, μπορείτε να απλώσετε λίγη baby powder στα σημεία που θα αποτριχώσετε, για να διευκολυνθείτε.

3. Ακολουθήστε τη φορά της τρίχας

Φυσικά, στη διαδικασία της αποτρίχωσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και ο τρόπος που θα εφαρμόσετε το κερί. Απλώστε το προς τη φορά που μεγαλώνει η τρίχα και όχι αντίθετα, τοποθετήστε από πάνω τις ταινίες και τραβήξτε προς την αντίθετη φορά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τις τραβάτε παράλληλα προς το σώμα και όχι προς τα πάνω.

waxing.jpg

4. Κινηθείτε αργά και μεθοδικά

Εάν είναι η πρώτη φορά που κάνετε αποτρίχωση, ξεκινήστε από τα πόδια. Έτσι, θα έχετε συνηθίσει στις εύκολες περιοχές, για να μπορέσετε να πάτε σε πιο δύσβατες, όπως το μπικίνι, οι μασχάλες και το πρόσωπο. Φυσικά, για αυτά τα σημεία, επιλέξτε καλύτερα μικρότερες σε μέγεθος ταινίες, που θα σας προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια.

Επίσης, όσον αφορά στο face waxing, απλώστε κερί μόνο πάνω από το άνω χείλος, καθώς και πάνω-κάτω στα φρύδια σας, πολύ προσεκτικά. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές ταινίες αποτρίχωσης για το πρόσωπο, που είναι πιο εύκολες στη χρήση. Εάν παρατηρήσετε ότι δεν έγινε σωστά η αποτρίχωση μην επιχειρήσετε να την ξανακάνετε μέσα στο ίδιο 24ωρο, καθώς στα σημεία αυτά η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Ή μπορείτε να κάνετε sugar waxing χωρίς καμία απολύτως ταινία αποτρίχωσης και αξιοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας.

kendall.jpg
Image Source: Theo Wenner

The recipe

Υλικά:

  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση: Για να φτιάξετε την πάστα ζάχαρης, ψήστε τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά μέχρις ότου η ζάχαρη να καραμελώσει και στη συνέχεια αφήστε την να κρυώσει. Έπειτα, για να τη χρησιμοποιήσετε, εφαρμόστε την με ένα ξύλινο στικ στο σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε και προς την κατεύθυνση της τρίχας. Κατόπιν, αφού την αφήσετε κάποια ώρα να σταθεροποιηθεί, τραβήξτε πολύ γρήγορα και αποφασιστικά προς την αντίθετη κατεύθυνση και τελειώσατε.

 

 

Πηγή:https://glow.gr/ Πηγή φωτογραφίας:https://www.goldmall.gr/