Σώμα

5 tips για να μην πάρουμε ούτε ένα κιλό όσο μένουμε σπίτι!

Μπορεί να βρισκόμαστε περιορισμένοι στα σπίτια μας και η περίοδος της καραντίνας πολύ πιθανόν να εξοντώνει τους περισσότερους -ψυχικά και σωματικά-, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι το να παραμελούμε τους εαυτούς μας και ιδιαίτερα ό,τι συνδέεται με τη διατροφή μας θα μας προσφέρει ανακούφιση. Σίγουρα ένα γρήγορο και γευστικό σνακ μπορεί να αποτελέσει μία είδους «ανταμοιβή» σε μια δύσκολη μέρα ή ακόμη και συντροφιά κατά τη διάρκεια της αγαπημένης μας σειράς στο Netflix..

Παρόλα αυτά, οι επιρροές μπορεί να είναι περισσότερες και να βρεθούμε αντιμέτωποι με περιττά, άσκοπα κιλά, τα οποία δε θα είχαμε καμία πρόθεση να πάρουμε αν δε βρισκόμασταν τόσες ώρες στο σπίτι. Μην πανικοβάλλεστε και φυσικά μην περιορίζετε και τις επιθυμίες σας σε μια τέτοια περίοδο. Υπάρχουν εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να μην πάρετε extra κιλά στην καραντίνα!

Απλά ακολουθήστε τους!

1. Staying hydrated

Μα φυσικά, να μένετε ενυδατωμένοι. Δε χρειάζεται να είμαστε σε κατ’ οίκον περιορισμό για να γνωρίζετε ότι το να πίνετε νερό και πολλά υγρά θα βοηθήσει τον μεταβολισμό σας. Θυμηθείτε ότι το νερό αυξάνει το αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να επιθυμείτε να τρώτε λιγότερο. Plus, πολλές φορές το σώμα μας μπερδεύει τη δίψα με την πείνα, επομένως το να καταναλώνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας θα περιορίσει τις λιγούρες σας -ειδικά τις βραδινές- και μάλιστα θα οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση θερμίδων. Check this out!

2.Mπείτε στην κουζίνα

Τώρα είναι η ευκαιρία σας να γευτείτε το σπιτικό φαγητό που τόσο καιρό επιθυμούσατε, αλλά τα άγχη και το τρέξιμο της καθημερινότητας δε σας το επέτρεπε. Ο ελεύθερος χρόνος σας μπορεί να συμβάλει στο να βρείτε τις αγαπημένες σας υγιεινές συνταγές. Μπείτε στην κουζίνα, δημιουργήστε τη δική σας εκδοχή αυτών και φυσικά αισθανθείτε καλύτερα και ψυχολογικά! Αν πάλι δεν το έχετε με τη μαγειρική, τολμήστε και μπείτε σε ένα προσωπικό challenge με τον εαυτό σας παραγγέλνοντας μονάχα τα υγιεινά πιάτα από κάθε delivery menu του σπιτιού σας!

3.Μην ξεχνάτε να γυμνάζεστε

Επιλέξτε το αγαπημένο σας fitness app, βάλτε το πιο διασκεδαστικό tutorial γυμναστικής στο youtube και μην υποτιμάτε τη θεραπευτική ιδιότητα της μουσικής κι ενός ξέφρενου αυθόρμητου χορού με κλειστά τα μάτια στο σαλόνι σας. Είναι γεγονός, ότι τώρα που δε βγαίνετε πολύ, έχετε περισσότερη ανάγκη για σωματική άσκηση! Stay fit γιατί το καλοκαίρι κάποια στιγμή θα έρθει…

4.Δείτε εναλλακτικές

Τελικώς, πάντα υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση που θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Είναι πολύ λογικό να επιθυμείτε ένα γευστικό και γρήγορο σνακ την ώρα που βρίσκεστε στον καναπέ και κάνετε binge watch στην αγαπημένη σας σειρά, ωστόσο τολμήστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά. Αντί για chips πατάτας κόψτε υπέροχα chips καρότου, φρούτα ή και ξηρούς καρπούς. Αντί για μπισκότα, γευτείτε την αγαπημένη σας μπάρα δημητριακών. Μπορείτε να βρείτε δεκάδες εξίσου νόστιμες και προτρεπτικές προτάσεις, με υγιεινό χαρακτήρα και πολύ λιγότερες θερμίδες. Give it a try!

5.Ζυγιστείτε

Ναι, σίγουρα δε θα θέλετε ένα ακόμη άγχος στο μυαλό σας, απλώς θυμηθείτε ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ελέγξετε παράλληλα και την πρόοδό σας. Συνεπώς δείτε το σαν μια προσωπική μικρή καθημερινή νίκη. Παρακολουθείτε λοιπόν, το βάρος σας, ώστε να γνωρίζετε εάν έχετε ξεφύγει ή όχι. Φυσικά, δε χρειάζεται να σας γίνει εμμονή, αρκεί να το κάνετε μια φορά την εβδομάδα. Ας αποτελέσει το νούμερο της ζυγαριάς το δικό σας μέτρο για άμεση στροφή σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Πηγή:https://glow.gr Πηγή φωτογραφίας:https://www.vita.gr/