Gossip

Κορονοϊός: Για πρώτη φορά η ιταλική Vogue βγαίνει με λευκό εξώφυλλο

Ιστορικό τεύχος θα είναι αυτό του Απριλίου για την ιταλική έκδοση του περιοδικού Vogue, που θα κυκλοφορήσει με ολόλευκο εξώφυλλο

Με ένα εξώφυλλο γεμάτο συμβολισμούς αποφάσισε να προλογίσει το τεύχος Απριλίου, που κυκλοφορεί στις 10 του μήνα, η ιταλική έκδοση της Vogue. Το λευκό εξώφυλλο τιμά τη στολή των γιατρών και τη μάχη που δίνουν στην πρώτη γραμμή για τη φροντίδα των ασθενών του κορονοϊού, την ελπίδα για τον αγώνα της παγκόσμιας ανθρωπότητας ενάντια στην πανδημία, αλλά και την επόμενη μέρα που την περιμένει.

Συγκινητικό το σχόλιο του Εμανουέλε Φαρνέτι, αρχισυντάκτη του περιοδικού, που έγραψε στην ανάρτηση στο Twitter και στο Instagram μαζί το εξώφυλλο που δημοσιεύτηκε:

 

«Στη μακρά ιστορία 100 και πλέον χρόνων, η Vogue έχει περάσει από πολέμους, κρίσεις, τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι παράδοση να μην κοιτάει ποτέ την άλλη πλευρά. Πριν από δύο εβδομάδες, είχαμε σχεδιάσει να τυπώσουμε ένα τεύχος που σχεδιάζαμε για καιρό. Αλλά το να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο όταν άνθρωποι πεθαίνουν, γιατροί και νοσηλευτές ρισκάρουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα δεν είναι στο DNA της Vogue Italia.

Συνεπώς, καταργήσαμε αυτό που είχαμε σχεδιάσει και ξεκινήσαμε από την αρχή. Η απόφαση να τυπώσουμε ένα λευκό πρωτοσέλιδο για πρώτη φορά στην ιστορία μας δεν είναι γιατί υπήρχε έλλειψη φωτογραφιών, αντιθέτως. Το επιλέξαμε γιατί το άσπρο αντιπροσωπεύει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Το λευκό είναι πρώτα απ’ όλα σεβασμός. Είναι αναγέννηση, είναι το φως μετά το σκοτάδι, είναι το άθροισμα όλων των χρωμάτων. Το λευκό είναι το χρώμα των στολών όσων τις φορούν και ρισκάρουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή για να μας σώσουν. Αντιπροσωπεύει χώρο και χρόνο για να σκεφτούμε, αλλά και να μείνουμε σιωπηλοί. Το λευκό είναι για όσους γεμίζουν τον άδειο χρόνο και χώρο με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, στίχους, μουσική και ενδιαφέρον για άλλους. Το λευκό υιοθετήθηκε για ρούχα που εκφράζουν αγνότητα για το παρόν και ελπίδα για το μέλλον. Πάνω απ’ όλα: Το λευκό δεν είναι παράδοση αλλά ένα κενό φύλλο που περιμένει να γράψουν πάνω του τον τίτλο για μία νέα ιστορία που πρόκειται να αρχίσει».

 

 

 

 

Πηγή: https://www.ethnos.gr/Πηγή φωτογραφίας:  www.neakriti.gr