Μαλλιά

Τέλειο ίσιωμα μαλλιών: Βήμα-βήμα πως θα το κάνεις σαν επαγγελματίας

Δεν θέλει κόπο, τα σωστά βήματα θέλει!

Αχ πόσο μας έχει λείψει το ίσιωμα στο κομμωτήριο! Πόσο μας έχει λείψει αυτό το smooth, λαμπερό αποτέλεσμα που κρατάει και 2 και 3 μέρες! Έχουμε ακόμα αρκετή αναμονή μέχρι να ανοίξουν τα κομμωτήρια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ισιώσεις τα μαλλιά σου! Θα τα ισιώσεις και μάλιστα τέλεια γιατί θα σε βοηθήσουμε εμείς.

Πριν όμως βάλεις την πρέσα στην πρίζα και γυρίσεις τη θερμοκρασία στο φουλ περίμενε και άκου. Είπαμε να ισιώσουμε τα μαλλιά μας, όχι να τα κάψουμε! Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις τέλειο ίσιωμα και όμορφα μαλλιά είναι συγκεκριμένα και η πρέσα έρχεται προς το τέλος!

Μην ανησυχείς, δεν είναι κάτι δύσκολο (το κάνει και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου). Απλά θέλει λίγη προσοχή και να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα πιστά. Λούσου λοιπόν και όταν βγεις διάβασε παρακάτω τι πρέπει να κάνεις…

ΒΗΜΑ 1: ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΕΤΣΕΤΑ Η πετσέτα φριζάρει τα μαλλιά (όπως έχουμε πει) και το τελευταίο που θέλουμε είναι το φριζάρισμα αυτή τη στιγμή. Αντί για πετσέτα, ταμπονάρισε τα βρεγμένα μαλλιά σου με ένα παλιό t-shirt. Η διαφορά που θα δεις στο τελικό αποτέλεσμα και η ευκολία κατά το ίσιωμα θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

ΒΗΜΑ 2: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Για να έχεις όμορφα μαλλιά αλλά βασικά, για να έχεις μαλλιά, πρέπει να τα προστατεύσεις από τη θερμότητα που θα είναι πολλή. Θα το κάνεις βάζοντας ένα προϊόν προστασίας όσο είναι ακόμα βρεγμένα τα μαλλιά σου. Μην το παρακάνεις, a little goes a long way.

ΒΗΜΑ 3: ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ναι, θα χρησιμοποιήσεις σίδερο αλλά για να χρησιμοποιήσεις το σίδερο πρέπει να έχεις απόλυτα στεγνά μαλλιά. Αν δεν τα στεγνώσεις πολύ καλά τότε το σίδερο σε συνδυασμό με το νερό θα τα «ψήσει» όσο και αν έχεις προσπαθήσει να τα προστατέψεις. Αξίζει να επενδύσεις μάλιστα σε ένα καλό σεσουάρ.

ΒΗΜΑ 4: Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΙΣΙΩΤΙΚΟΥ Οι πρέσες μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά στην τρίχα σου γι᾽αυτό μην αγοράζεις τις πολύ οικονομικές. Ξέρουμε, είναι ακριβές και το budget σου ίσως να μην τις σηκώνει. Ωστόσο, αξίζει να κάνεις οικονομία και να επενδύσεις σε μία καλή.

ΒΗΜΑ 5: ΧΤΕΝΙΣΟΥ Πριν κάθε πέρασμα με το ισιωτικό πρέπει να χτενίζεις την τούφα. Ναι, μία μία. Έτσι μόνο θα έχεις απόλυτα smooth αποτέλεσμα και ίσιωμα διαρκείας. Πίστεψέ μας, αξίζει τον χρόνο και τον κόπο.

ΒΗΜΑ 6: ΑΕΡΑ! Τέλος, για να δώσεις απίστευτη λάμψη και πραγματικά μεγάλη διάρκεια στο ίσιωμά σου, γύρνα το σεσουάρ στον κρύο αέρα και πέρνα το από τα μαλλιά σου για λίγα δευτερόλεπτα. Ο κρύος αέρας θα κλείσει ερμητικά τα λέπια της τρίχας και έτσι τα μαλλιά σου ούτε θα χαλάσουν, ούτε θα φριζάρουν και θα λάμπουν μοναδικά.

 

 

 

Πηγή:www.queen.gr Πηγή φωτογραφίας: www.pinterest.com