Μαλλιά

DIY time: Δημιουργήστε μόνες σας τις πιο τέλειες μπούκλες

Και αποκτήστε το πιο μοδάτο hairstyle

Οι μπούκλες αποτελούν ένα χτένισμα που άλλες αγαπάμε να βλέπουμε είτε πάνω μας είτε σε άλλες γυναίκες ή που αγαπάμε να μισούμε γιατί δε μπορούμε να τις πετύχουμε ποτέ όπως θα θέλαμε πραγματικά. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σας πούμε πως για να αποκτήσετε τα τέλεια κυματιστά μαλλιά που θα δείχνουν ταυτόχρονα και φυσικά, χρειάζεται να κάνετε τις σωστές κινήσεις. Άλλωστε, δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Εμείς, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε όλα τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε μόνες σας στο σπίτι, τώρα που τα κομμωτήρια είναι κλειστά κι εσείς έχετε ανάγκη επειγόντως από ένα νέο χτένισμα που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σας. Plus, τα παρακάτω tips είναι τόσο εύκολα και γρήγορα, που δε θα χρειαστεί να περάσετε όλη σας τη μέρα μπροστά από έναν καθρέφτη!

 

 

042e44b74f03f5f4e93020c50a8e589c-1.png

Λούσιμο μαλλιών

Το πρωταρχικό βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη κίνηση για να φτιάξετε τις μπούκλες σας είναι να λούσετε τα μαλλιά σας, ώστε να είναι φρέσκα κι έτοιμα για styling. Ωστόσο, εάν δεν έχετε τον χρόνο, μπορείτε πολύ απλά να ψεκάσετε στις ρίζες σας dry shampoo που θα τα φρεσκάρει στη στιγμή. Μόλις τελειώσετε με αυτό, στεγνώστε τα πολύ καλά είτε ανάποδα είτε κανονικά, για να μην τα κάψετε αργότερα με τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα curly hair σας.

Χρησιμοποιήστε την ισιωτική

Μέχρι πρότινος νομίζατε ότι για να κάνετε τις τέλειες μπούκλες χρειάζεστε κάποιο ειδικό ψαλίδι, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σας τονίσουμε ότι αντ’ αυτού καλύτερα να χρησιμοποιήσετε την ισιωτική σας, αφού είναι πιο εύκολη στη χρήση. Είμαστε σίγουρες ότι όλες έχετε από μια. Χωρίστε λοιπόν τα μαλλιά σας σε τμήματα, για να διευκολυνθείτε και πιάστε από μια τούφα κάθε φορά. Τυλίξτε την από τη ρίζα γύρω από την ισιωτική σας και πηγαίνετέ την σιγά σιγά προς τα κάτω μέχρι να φτάσετε στην άκρη της και να την αφήσετε. Επαναλάβετε την ίδια κίνηση και στις υπόλοιπες τούφες.

diy-blowout-18-1-3-day-hair-cycle-homepage-1280x720.jpg

Εξασφαλίστε διάρκεια

Αφού ολοκληρώσατε με το προηγούμενο βήμα, θα πρέπει να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα και να του δώσετε παράλληλα διάρκεια. Ψεκάστε λοιπόν όλα σας τα μαλλιά με λακ για δυνατό κράτημα και αφήστε τα έτσι για μερικά λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί πολύ καλά από την τρίχα το προϊόν. Εναλλακτικά, μπορείτε πολύ απλά να χρησιμοποιήσετε κάποιο gel μαλλιών, και ειδικά στις άκρες, για να αποφύγετε την ξηρότητα που προκαλεί η λακ. Η επιλογή είναι δική σας!

Χτενιστείτε

Αφού λοιπόν δημιουργήσατε πετυχημένα κι εύκολα τις μπούκλες σας, ήρθε η ώρα να τις… χαλάσετε. Ναι ναι, καλά διαβάσατε. Πάρτε μια χτένα, ιδανικά κάποια με μεγάλα και χοντρά δόντια, και ξεκινήστε να χτενίζετε τις μπούκλες σας από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Κάντε αυτή τη διαδικασία για μερικές φορές, μέχρι να δείτε ότι χάνουν το στημένο σχήμα τους και δείχνουν πιο φυσικές. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα απόλυτα natural look και όλοι θα νομίζουν πως τα curly hair σας είναι δικά σας. Μόλις τελειώσετε, ξαναψεκάστε με λακ και απλώστε ένα θρεπτικό λάδι για λάμψη και κάπως έτσι θα μείνουν υγιή και όπως ακριβώς είναι μέχρι το επόμενο λούσιμό σας!

The products

 Brush your hair

Brush your hair

Ionic Hair Brush, Babyliss

 Perfect for curls

Perfect for curls

Steampod V3, L’ Oreal Professionnel

 With magnesium

With magnesium

Texture Tonic, Aveda

 Pro-keratin complex

Pro-keratin complex

Lifeless Ends Serum, Vichy

 With calendula

With calendula

Volumising Shampoo 0.4, Grown Alcemist

 Must try

Must try

BB. Strong Finish Hairspray, Bumble and Bumble

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:https://glow.gr Πηγή φωτογραφίας:  http://www.radio0211.de/