Ομορφιά, Πρόσωπο

Glass Skin: Έτσι θα πετύχεις το απόλυτο glowy look με 6 απλά βήματα

Θέλεις επιδερμίδα που ακτινοβολεί από υγεία; Αυτό το θέμα σε ενδιαφέρει σίγουρα.

Η τάση του Glass Skin (γυάλινη επιδερμίδα δηλαδή) όπως αμέτρητες τάσεις στον κόσμο της ομορφιάς γεννήθηκε στην Κορέα και έκτοτε έχει “μεταναστεύσει” και στα μέρη μας με τους μεγαλύτερους make up artists να εφευρίσκουν διαρκώς τεχνικές για να την αντιγράψουν. Το ζητούμενο;  Αψεγάδιαστη βάση μακιγιάζ που δεν μοιάζει με μάσκα, αφήνει την φυσική λάμψη της επιδερμίδας να βγαίνει προς τα έξω και δέρμα που ακτινοβολεί από υγεία και ενυδάτωση. Μάθε πώς θα υιοθετήσεις και εσύ το K-Beauty trend που κάνει θραύση με προϊόντα που ήδη έχεις στο νεσεσέρ σου και μερικά πολύ απλά βήματα.

Η προετοιμασία

Πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου βασική προυπόθεση είναι να περιποιηθείς σωστά την επιδερμίδα σου και να βάλεις τις κατάλληλες βάσεις. Θα χρειαστεί να κάνεις ελαφριά απολέπιση, ιδανικά με ένα προιόν με οξέα ΑΗΑ ή/και ΒΗΑ το οποίο θα βάλεις πάνω σε ένα βαμβάκι και θα περάσεις από το πρόσωπο χωρίς να το τρίβεις. Έτσι θα απομακρύνεις από το πρόσωπο νεκρά κύτταρα και περιττά έλαια και θα είσαι πανέτοιμη για τα επόμενα βήματα

Έξτρα ενυδάτωση

Σειρά έχει ένα ενυδατικό mist, βασικό βήμα αν θέλεις το δέρμα σου να λάμπει αφού θα σου χαρίσει έξτρα ενυδάτωση. Πρόσεξε απλά να αποφύγεις τη ζώνη Τ ειδικά αν έχει λιπαρή επιδερμίδα αφού αυτό το σημείο μπορεί να σαμποτάρει το τελικό σου beauty look. Θέλεις η λάμψη να επικεντρώνεται στα μάγουλα και τα ζυγωματικά ενώ το υπόλοιπο πρόσωπο παραμένει σχετικά ματ.

Ζουμερά χείλη

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να χαρίσεις λάμψη στα χείλη ενυδατώνοντας τα με ένα πλούσιο lip balm. Έτσι μέχρι να τελειώσεις το beauty look σου το προϊόν θα έχει απορροφηθεί και τα χείλη σου θα είναι μαλακά, ζουμερά και λαμπερά.

Ακόμα περισσότερο glow

Νόμιζες ότι τα ενυδατικά steps τελείωσαν; Έκανες λάθος! Άλλωστε το glass skin εφέ θα το πετύχουμε μόνο αν ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας στο μάξιμουμ. Σειρά λοιπόν έχει μια πλούσια ενυδατική κρέμα ημέρας που θα εφαρμόσεις στα ζυγωματικά και τα σημεία που αντανακλά φυσικά το φως. Φρόντισε να παραμείνει ελαφρώς κολλώδης η κρέμα σου ώστε να σε βοηθήσει να αποκτήσεις τη λάμψη για την οποία είναι γνωστό το glass skin.

BB cream ή foundation (ή τίποτα απολύτως)

Αν έχεις αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς ατέλειες το βήμα αυτό μπορείς να το προσπεράσεις. Αν όμως θέλεις λίγη έξτρα κάλυψη και ομοιομορφία στον τόνο της επιδερμίδας επίλεξε μια πολύ ελαφριά BB cream ή ένα σούπερ ενυδατικό foundation με λίγη κάλυψη, χρησιμοποίησε μικρή ποσότητα και πέρασέ το στο πρόσωπο με το πινέλο ή το σφουγγαράκι σου. Κάνε ελαφριές κινήσεις για να αποφύγεις τις κοκκινίλες και θυμίσου ότι στόχος είναι η επιδερμίδα να δείχνει φυσική και όχι σαν λευκός καμβάς.

Οι τελικές πινελιές

Τώρα που η επιδερμίδα σου δείχνει ζουμερή, λαμπερή και φρέσκια κάνε έναν τελευταίο έλεγχο. Στάσου μπροστά σε ένα παράθυρο με φυσικό φως και δες αν υπάρχουν σημεία που γυαλίζουν αφύσικα πολύ, η ζώνη Τ για παράδειγμα. Έπειτα και με ένα μεγάλο πινέλο πάρε μικρή ποσότητα διάφανης translucent πούδρας και με χάρισε ματ όψη στα σημεία αυτά.

Πηγή:https://elle.gr Πηγή φωτογραφίας:pinterest