Ομορφιά, Σώμα

10 “χρυσά” beauty tips που θα σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις πιο λαμπερή από ποτέ

Εκμεταλλεύσου τις βραδινές ώρες που ο οργανισμός σου ηρεμεί και βρίσκει την ευκαιρία να ανασυγκροτηθεί και έπειτα σήκω το πρωί και απόλαυσε μπροστά από τον καθρέφτη τα σπουδαία αποτελέσματα.

Διάβασε παρακάτω 10 “χρυσά” beauty tips που θα σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις με λαμπερό δέρμα, περιποιημένα μαλλιά, μαλακά χέρια και πόδια και όχι μόνο που δε θα πιστεύεις ότι γίνονται ενώ εσύ κοιμάσαι…

1. Μαλακές φτέρνες

Το κόλπο είναι παλιό αλλά πιάνει ακόμα και σήμερα. Αν θέλεις μαλακές φτέρνες και πόδια για φίλημα δεν έχεις παρά να εφαρμόσεις μια έξτρα ενυδατική κρέμα ποδιών και έπειτα να φορέσεις τις χοντρές βαμβακερές κάλτσες σου. Οι κάλτσες θα βοηθήσουν την κρέμα να δράσει, δεσμεύοντας παράλληλα την υγρασία στα πόδια σου. Ως αποτέλεσμα το πρωί θα έχεις απαλά και λεία πέλματα.

2. Πρησμένα μάτια;

Αν ξυπνάς και έχεις πρησμένα μάτια δοκίμασε αυτό το απλό κόλπο: Πρόσθεσε ένα επιπλέον μαξιλάρι. Αυτό θα επιτρέψει στα υγρά γύρω από τα μάτια σου να στραγγίξουν ευκολότερα απομακρύνοντας το αντιαισθητικό πρήξιμο. Και φυσικά, μην ξεχνάς την κρέμα ματιών σου. Αναζήτησε κρέμες που περιέχουν καφεΐνη, που αποτρέπει την κατακράτηση υγρών.

Extra tip: Τι κάνουν τα κουτάλια στο ψυγείο; Φυσικά και είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να απομακρύνεις το οίδημα! Η κρύα επιφάνεια θα αποσυμφορήσει το αίμα που έχει συσσωρευτεί με αποτέλεσμα να νιώθεις και αναζωογονημένη και φρέσκια!

3. Beachy ή αλλιώς sleepy hair

Θες να ξυπνήσεις με τέλειο σπάσιμο στα μαλλιά σου χωρίς να ξοδέψεις πολλές ώρες στο κομμωτήριο; Λούσε τα μαλλιά σου το βράδυ και φόρμαρέ τα στεγνώνοντας τα 3/4 αυτών. Πέρασε λίγη ποσότητα αφρού που θα απομακρύνει το φριζάρισμα. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου και τι είδους κύματα προτιμάς, μπορείς είτε να κοιμηθείς έχοντας φτιάξει πλεξούδες ή έχοντας κάνει τα μαλλιά σου “μπιφτέκι” ή αλλιώς έναν ή και περισσότερους κότσους.

4. Ενυδάτωση

Συνιστά την πιο σημαντική διαδικασία, δεδομένου ότι το βράδυ το δέρμα ανοίγει όλους τους πόρους, αποβάλλει τις περιττές ουσίες και απορροφάει τις θρεπτικές ιδιότητες της κάθε κρέμας. Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις την κρέμα νύχτας ή την κοινή ενυδατική κάθε βράδυ, για να ξυπνάς με μια λαμπερή και κυρίως πλήρως ενυδατωμένη επιδερμίδα.

5. Αντίο ρυτίδες!

6. Άσπρα δόντια,  ξέξασπρα

Ορίστε μια εύκολη DIY θεραπεία λεύκανσης που μπορείς να εφαρμόσεις λίγο πριν κοιμηθείς: Άπλωσε στα δόντια σου λίγο νερό με μαγειρική σόδα. Αφήστε το μείγμα για 5-6 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά. Αν το έκανες μέσα στην ημέρα θα έπρεπε να περιμένεις τουλάχιστον μια ώρα για να μπορέσεις έπειτα να φας ή να πιεις κάτι. Προσοχή: Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία μόνο μια φορά την εβδομάδα γιατί η μαγειρική σόδα μπορεί να φθείρει το σμάλτο των δοντιών.

7. Φως

Η καλύτερη ώρα για να απλώσεις οποιοδήποτε προϊόν περιέχει ρετινόλη (ένα βασικό συστατικό που βοηθάει στην αντιμετώπιση της γήρανσης, των ρυτίδων και της ανομοιόμορφης όψης) ή βιταμίνη C (διεγείρει τη φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης συσφίγγοντας την επιδερμίδα) είναι το βράδυ καθώς το φως του ήλιου μπορεί να “εξασθενήσει” τις ιδιότητές τους. Παράλληλα, οι ακτίνες του ηλίου σε συνδυασμό με αυτά τα στοιχεία ενδεχομένως να βλάψουν μια ευαίσθητη επιδερμίδα.

8. Επιμήκυνση βλεφαρίδων

Το μυστικό συστατικό; Το καστορέλαιο. Αυτό το φυσικό έλαιο είναι πλούσιο σε σούπερ-ενυδατικά ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση των βλεφαρίδων και την πρόληψη της θραύσης. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό βουρτσάκι πέρασε απαλά το καστορέλαιο μέσα από τις βλεφαρίδες κάθε βράδυ. Το πρωί ξέπλυνε με ζεστό νερό και έπειτα πλύνε το πρόσωπό σου ως συνήθως. Μέσα σε λίγες εβδομάδες θα δεις μεγάλη διαφορά!

9. Επανόρθωση

Μια λύση για υγιή μαλλιά που δεν πρόκειται να σου “φάει” καθόλου ώρα είναι η εφαρμογή των γνωστών leave-in conditioners, ή αλλιώς τα conditioners που δε θέλουν ξέβγαλμα. Εφαρμόζοντας αυτό κάθε δεύτερο βράδυ βελτιώνεις αισθητά την όψη της τρίχας, η οποία ενυδατώνεται εις βάθος διατηρώντας την υγρασία της.

Tip: Μια φυσική εναλλακτική λύση είναι το λάδι καρύδας.

10. Μαλακά άκρα

Έχεις παρανυχίδες ή ξερά πετσάκια; Εφάρμοσε στα χέρια σου πριν κοιμηθείς στα μια ενυδατική κρέμα χεριών ή ελαιόλαδο και έπειτα φόρεσε βαμβακερά γάντια. Το πρωί θα έχεις υγιή, ενυδατωμένα και μαλακά επωνύχια (πετσάκια) αλλά και ένα λαμπερό μανικιούρ, αν έχεις βαμμένα τα νύχια σου.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:https://www.madamefigaro.gr/ Πηγή φωτογραφίας:https://www.elsol.com.ar/