Συνεντεύξεις

Δήμητρα Αλεξανδράκη: “Τo μεγαλύτερο κίνητρο είναι η αγάπη για την δουλειά μου”

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη κατάγεται από την υπέροχη Κρήτη και έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της συμμετοχής της στο Next Top Model. Πλέον ασχολείται κυρίως με το εμπόριο , ενώ σημαντική είναι η καριέρα και η πορεία της στον χώρο του Modelling καθώς είναι μια δουλειά που αγαπάει. Παράλληλα, είναι πρωταθλήτρια στο τζούντο και δεν δίστασε να λάβει μέρος στο παιχνίδι επιβίωσης «Nomads» όπου μας εντυπωσίασε με τις ικανότητες της να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις στην Μαδαγασκάρη. Τελευταία την απολαύσαμε και στο My style Rocks όπου εκδήλωσε τις  δικές της στυλιστικές προτάσεις.

Η Δήμητρα μας αποκαλύπτει πως ξεκίνησε όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι , τις προκλήσεις που συνάντησε τα τελευταία χρόνια,  καθώς μοιράζεται μαζί μας και κάποια μυστικά ως μοντέλο και ως πανέμορφη γυναίκα.

 

Συνέντευξη: Βίκυ Φούκη

 

 

1.Έγινες ευρύτερα γνωστή μέσω του Next Top Model στο οποίο πήγες για να κυνηγήσεις το όνειρο σου. Τι σε ενέπνευσε να ακολουθήσεις αυτή την καριέρα;

Η αλήθεια είναι ότι από μικρή δεν περίμενα ποτέ ότι θα ακολουθούσα τη συγκεκριμένη  δουλειά. Δεν μου άρεσε, δεν με τρέλαινε. Όλα ξεκίνησαν  τυχαία με τα πελοποννησιακά καλλιστεία. Στον ημιτελικό των καλλιστείων είχα παρευρεθεί με κάποιούς φίλους όπου έμαθα ότι πέρασα στον τελικό . Παράλληλα, έπιασα δουλειά  σε ένα beach bar, αργότερα πήγα στα καλλιστεία όπου πήρα τον τίτλο της Miss Young και έτσι ουσιαστικά ξεκίνησε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Με τον καιρό ακολούθησαν καλλιστεία, διαφημιστικά, συνεργασίες με  πρακτορεία, δουλειές,  και σιγά σιγά άρχισε να μου αρέσει πάρα πολύ. Καθώς επίσης και το next top model ήταν πολύ τυχαίο! Τότε ένας φίλος μου το είχε αναφέρει, δεν γνώριζε ότι είναι reality , με είχαν καλέσει ,πήρα την απόφαση να συμμετέχω και τελικά κατάφερα να περάσω. Όλα έγιναν ξαφνικά και πολύ γρήγορα.

 

 

2.Ξέρουμε ο χώρος του modelling είναι ένας απαιτητικός χώρος και ειδικά στην χώρα μας δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Τι είναι αυτό που σου δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο και συνεχίζεις παρά τις δυσκολίες;

Καταρχήν πλέον το modelling για μένα αποτελεί περισσότερο χόμπυ. Δεν υπάρχουν σίγουρα οι δουλειές που υπήρχαν παλαιότερα. Πλέον τα shows και τα περιοδικά είναι πολύ λίγα. Ωστόσο το μεγαλύτερο κίνητρο μου πηγάζει από την αγάπη που έχω για  αυτή την δουλειά. Καθώς φυσικά το επιτρέπει το σώμα  και το πρόσωπο μου. Η κύρια απασχόληση μου τώρα είναι το εμπόριο. Επίσης ετοιμάζομαι να κάνω και κάτι καινούριο, βέβαια θα το δείτε εν καιρώ αυτό, δεν θα ήθελα να μιλήσω ακόμα.

 

 

 

 

 

3.Έλαβες μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και τελευταία σε είδαμε στο Μy Style Rocks. Από τις εμπειρίες αυτές τι αποκόμισες και πως σε βοήθησαν να εξελιχτείς;

Έχω δεχτεί κατά καιρούς πολλές  τηλεοπτικές προτάσεις. Όταν τα φιλτράρισα είδα τι μου ταιριάζει και τι όχι. Για παράδειγμα στο παιχνίδι επιβίωσης Nomads, όπως είδατε όλοι στην Μαδαγασκάρη, τα κατάφερνα υπέροχα και ήταν μια τρομερή εμπειρία ζωής. Μετάνιωσα ειλικρινά πάρα πολύ  που εγκατέλειψα και παραιτήθηκα. Στο my style rocks μου είχανε παρουσιάσει ένα υπέροχο project, δεν είχα εικόνα πως θα είναι ακριβώς . Μου είχαν παρουσιάσει κάτι πολύ διαφορετικό που σχετιζόταν  με στιλιστικές προτάσεις, με διάφορα ωραία  concepts  αλλά εξελίχθηκε σε κάτι όχι πολύ ωραίο. Δεν μου ταίριαζε τελικά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ζήτησα από τα κορίτσια να μην  με ψηφίσουν να μείνω γιατί ήθελα να φύγω από την πρώτη εβδομάδα κιόλας. Δεν πρόκειται να κρατήσω οποιοδήποτε αρνητικό σε κάποια συνεργασία. Θα προσπαθήσω να κρατήσω τα θετικά, όπως για παράδειγμα γνώρισα τόσα υπέροχα κορίτσια που κρατάμε ακόμα επαφή.Και θα κρατήσω μόνο αυτό. Και φυσικά το μάθημα που πήρα από κάποιους ανθρώπους που τους γνώριζα και συνεργαζόμασταν για 10 χρόνια, από τους  οποίους απογοητεύτηκα και δεν θα συνεργαστώ ξανά μαζί τους.

 

4.Ξέρουμε πως συνεργάζεσαι με τον σχεδιαστή και φίλο σου Βασίλειο Κωστέτσο όντας η μούσα του. Πες μας λίγα λόγια για την συνεργασία σας.

Τον αγαπώ τον Βασίλειο. Με τον Βασίλειο συνεργαζόμαστε χρόνια και είμαστε πλέον πέρα από σχεδιαστής και μοντέλο, πολύ καλοί φίλοι . Περνάμε πάρα πολύ όμορφα, οι χημείες μας ταιριάζουν τέλεια. Ο Βασίλειος βρήκε στο πρόσωπο μου κάτι το οποίο το αξιοποίησε, δεν το χρησιμοποίησε! Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που λέω. Γιατί έχει τύχει σχεδιαστής απλά να θέλει να σε χρησιμοποιήσει είτε για την φήμη σου , είτε για το τι πουλάς. Ο Βασίλειος Κωστέτσος είναι ένας σχεδιαστής  που θέλει να αξιοποιεί τα μοντέλα του και να κάνει ωραίες συνεργασίες και όμορφες δουλειές . Επίσης  ετοιμάζουμε κάτι με τις καινούριες του μάσκες.

 

 

 

 

5.Πέρα από μοντέλο , είσαι μια νέα και ωραία γυναίκα που προσέχεις τον εαυτό σου. Μοιράσου μαζί μας κάποια μυστικά ομορφιάς.

Κυρίως γυμνάζομαι αρκετά και ακολουθώ σωστή διατροφή, όχι δίαιτα. Δηλαδή προσπαθώ να τρέφομαι σωστά για να είναι  το δέρμα μου και το σώμα μου εντάξει ,όπως καθώς και το μέσα μας. Ότι έχουμε μέσα μας βγαίνει και προς τα έξω. Παράλληλα προσπαθώ να κοιμάμαι αρκετές ώρες αν και πολλές φορές η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέρνω λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Το σημαντικότερο είναι να τρεφόμαστε σωστά και όχι να ακολουθούμε τρελές δίαιτες. Γιατί το έχω επιχειρήσει στο παρελθόν χωρίς να τρώω μέσα στην ημέρα  και να μένω νηστική λόγω τρεξίματος. Αλλά πλέον φροντίζω περισσότερο τον εαυτό μου.

6.Το καλοκαίρι πλησιάζει. Τι στιλιστικές συμβουλές θα μας έδινες για τα καλοκαιρινά μας outfits;

Όσο πιο λιτά και απέριττά τόσο το καλύτερο. Για παράδειγμα, να προτιμάτε basic κομμάτια όπως σορτσάκια, σαλοπέτες συνδυασμένα με tshirt ή τοπ . Από παπούτσια αγαπώ τα sneakers  και τα φοράω στην καθημερινότητα μου συνέχεια. Για τους καλοκαιρινούς μήνες προτιμώ  την αλογοουρά ως βασικό hairstyle. Παράλληλα να αποφεύγετε τα  βαριά κοσμήματα και αξεσουάρ. Προσωπικά, μου αρέσουν οι αλυσίδες πάρα πολύ καθώς είναι μια πολύ καλή fashion επιλογή για να ολοκληρώσουμε  τα καλοκαιρινά μας outfits !  Ένα ρολόι είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Γενικά να  προτιμάτε απλά κομμάτια και να ‘’παίξετε’’ με ελαφριά και μοδάτα αξεσουάρ χωρίς υπερβολές.

 

7.Για το επόμενο χρονικό διάστημα ποιοί είναι οι στόχοι κι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Ετοιμάζομαι να κάνω μια δική μου συλλογή  με ένα ατελιέ στην περιοχή της Γλυφάδας . Ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί πιο σύντομα , αλλά λόγω της κατάστασης που ζει ο πλανήτης μας θα καθυστερήσει λιγάκι. Έχει να κάνει με μια δικιά μου σειρά που σχετίζεται με την  μόδα αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι ακόμα γιατί  γενικά είμαι προληπτική και θέλω πρώτα να το κάνω και μετά να το δείξω. Το μόνο που με απασχολεί και που έχω στο μυαλό μου αυτή την στιγμή είναι καθαρά η δουλειά μου και η εξέλιξη μου πάνω σε αυτή.

 

8.Κλείνοντας, εργάζεσαι αρκετά χρόνια σε αυτό τον χώρο. Τι συμβουλές θα ήθελες να δώσεις στα νέα κορίτσια που θέλουν να κυνηγήσουν το ίδιο όνειρο με σένα;

Η συμβουλή που θα έδινα στα νέα κορίτσια είναι να μην «παραμυθιάζονται». Ουδείς αναντικατάστατος. Το πιο σημαντικό είναι να μην στεναχωριούνται όταν υπάρχει απόρριψη. Δεν υπάρχει λόγος. Δεν γίνεται να κάνουμε όλοι για όλα και επίσης δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους και στα πάντα. Πρέπει να  έχεις δυνατό στομάχι και  απλά να αγαπάς αυτό που κάνεις δίχως να το πράττεις  για κάποιο σκοπό. Εγώ γενικότερα ό,τι δουλειά έχω κάνει την έχω αγαπήσει.

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτογραφίας:  pauline_niarchou_photography

MUA: emmanouela_make_up_artist